Rugby

Romania salveaza onoarea cu Irlanda printr-un eseu pe final. Un “Stejar” si-a cerut iubita de sotie chiar pe teren

Echipa Romaniei a pierdut al doilea meci la Cupa Mondiala, duminica, scor 44-10 (25-3), in fata Irlandei, dar impresia generala a fost salvata de Stejari printr-un eseu reusit la penultima faza a meciului.

Tricolorii au atacat la mana in jumatatea adversa si in cele din urma au obtinut o lovitura de pedeapsa pe care au jucat-o in margine prin Florin Vlaicu.

Pe repunerea noastra am obtinut posesia balonului si apoi am deschis jocul pe trei sferturi, iar Ovidiu Tonita a reusit sa sparga blocul defensiv irlandez culcand balonul chiar sub buturile adverse.

Vlaicu a adus transformarea si cu cele trei puncte ale lui Valentin Calafeteanu din debutul meciului Stejarii au incheiat partida la cota 10 in dreptul punctelor.

Ultima faza de atac a meciului a apartinut Irlandei, formatie care a jucat in margine o lovitura de pedeapsa. A urmat un mol de margine prin care “Verzii” au castigat teren important venind la cinci metri de terenul nostru de tinta.

O faza foarte grea pentru Stejari care s-au aparat eroic in secundele de final. In cele din urma irlandezii au fost penalizati cu lovitura de pedeapsa pentru o infractiune, iar Vlaicu a curmat chinul Romaniei trimitand balonul in afara terenului.

Un meci mult mai greu pentru Romania comparativ cu ce am trait contra Frantei, iar Irlanda a aratat ca nu degeaba a castigat Turneul Celor 6 Natiuni. Un rugby total din partea reprezentantilor trifoiului, un rugby extrem de rapid pe lateralele terenului. De altfel doar unul din cele sase eseuri ale irlandezilor a fost reusit cu pachetul de inaintare.

Romania a incercat sa reziste defensiv, dar in multe ocazii am placat cu intarziere si le-am permis adversarilor sa dezvolte jocul in viteza pe linia de trei sferturi.

Si pentru ca rugbyul este un spectacol desavarsit, dupa incheierea partidei mijlocasul nostru la gramada Florin Surugiu a gasit ca este momentul potrivit sa-si ceara iubita de sotie chiar la nivelul terenului.

Ea se pare ca a acceptat si momentul va ramane unul memorabil cel putin pentru cei doi la o partida care a marcat un nou record de spectatori pentru un meci la Cupa Mondiala: 89.267 de oameni in tribune.

Romania ocupa ultimul loc in Grupa D, fara niciun punct si cu -61 la puncte. Irlanda conduce cu 10 puncte, fiind doar a doua echipa dupa Scotia cu punctaj maxim in urma primelor doua meciuri. Franta are 9 puncte, Italia 4, in timp ce Canada are un punct gratie infrangerii la limita cu italienii.

[news-115880]



Romania salveaza onoarea cu Irlanda printr-un eseu pe final. Un “Stejar” si-a cerut iubita de sotie chiar pe teren