Rugby

Mihai Macovei, capitanul Romaniei la rugby, suspendat pentru meciul cu Italia

Marcator a doua eseuri contra Canadei si capitan al nationalei de rugby a Romaniei, Mihai Macovei a fost suspendat pentru urmatoarele doua saptamani de Comisia de Disciplina a Cupei Mondiale de rugby.

Aceasta a invocat articolul 10.4, litera e, considerand ca Macovei a pus in pericol integritatea fizica a unui adversar in meciul contra reprezentantilor frunzei de artar, castigat de Romania cu 17-15, dupa o revenire de la 0-15 in minutul 45.

“Macovei a negat acuzatiile aduse in acest caz. Comisia a decis ca Mihai nu mai poate evolua pe perioada a doua saptamani dupa ce initial risca o suspendare de trei saptamani", se arata pe site-ul frr.ro

Romania intalneste Italia, duminica la Exeter de la ora 16:30, in ultimul meci din Grupa D a Cupei Mondiale, iar invingatoarea acestei partide obtine calificarea directa la urmatoarea editie a turneului final (Japonia 2019).

Pentru Romania suspendarea lui Macovei reprezinta o pierdere extrem de importanta, acesta fiind jucatorul cu cele mai multe placaje reusite la aceasta editie a Cupei Mondiale (42).



Mihai Macovei, capitanul Romaniei la rugby, suspendat pentru meciul cu Italia