Handbal

Decizie scandaloasa: Romania va juca barajul pentru Olimpiada tot in Danemarca

Miercuri seara s-au aflat programul si gazda turneului de calificare la handbal feminin pentru Jocurile Olimpice de Vara 2016, la care va participa si Romania. Competitia se va disputa tot in Danemarca, tara care a gazduit recent si Campionatul Mondial. Romania spera ca ea sa gazduiasca barajul. 

Presedintele Federatiei Romane de Handbal, Alexandru Dedu, a fost cel care a adus vestea despre baraj si tot el s-a aratat foarte nemultumit: "Am  primit miercuri o hartie de la IHF (Federatia Internationala de Handbal), in care am fost anuntati ca turneul preolimpic la care vom juca va avea loc in Danemarca. Noi, ca federatie, vom face un protest", a spus Dedu la Digi Sport. 

Dedu a anuntat ca turneul preolimpic va avea loc in perioada 17-20 martie 2016. 

[news-117046]

Tricolorele au fost repartizate intr-o grupa extrem de puternica alaturi de Danemarca, Muntenegru si Uruguay. Acum lucrurile sunt cu atat mai grele cu cat competitia are loc in Danemarca.

Primele doua din aceasta grupa se califica la Jocurile Olimpice din vara anului urmator.

Danemarca este echipa eliminata de Romania in sferturi la Campionatul Mondial, dupa prelungiri, in acel meci dramatic.

Alexandru Dedu, presedintele Federatiei Romane de Handbal, este convins ca tara noastra va primi dreptul de a gazdui acest turneu preolimpic. Prin regulament Romania avea optiunea de a gazdui acest turneu de calificare si Dedu era convins ca IHF ne va oferi aceasta posibilitate, la Cluj. 

IHF anuntase Federatia de Handbal ca Romania indeplineste conditiile de organizare a turneului preolimpic.

[news-117083]



Decizie scandaloasa: Romania va juca barajul pentru Olimpiada tot in Danemarca