Handbal

Ce "bile" a avut Nechita! Finalul de meci in sapte imagini

Am disecat ultima faza a meciului de handbal Romania - Danemarca, in care Adriana-Nicoleta Nechita a inscris in ultimele secunde ale prelungirilor golul victoriei, cel de 31-30 care ne-a calificat in semifinalele Campionatului Mondial de Handbal feminin. Strategia si pasii pe care i-a facut jucatoarea noastra denota "bile" adevarate. Chiar daca nu se vad, credeti-ne, sunt acolo. Sa vedem faza in sapte capturi foto cheie.
Cititi si: Ce a desenat pe podea antrenorul Romaniei

Romania presa de zeci de secunde fara a putea sparge apararea daneza. Scorul era egal, 30-30, iar o amenitare de joc pasiv prin care Danemarca putea primi ultima actiune de atac din prelungiri plutea in aer.

1. Nechita ridica mana
Jucatoarele noastre sunt incapabile sa intre devisiv si sunt oprite din nou prin fault. Nechita (numarul 7) ridica mana si cere mingea atunci cand ceasul de joc arata 69:46, cu 14 secunde ramase din prelungiri. 

2. Pleaca discret pe margine
Imediat, Nechita pleaca nevazuta si neauzita pe marginea terenului, nici prea repede nici prea incet, dand impresia doar ca se duce de forma acolo, nu ca ar avea vreo treaba cu actiunea ce avea sa urmeze.

3. Nu se mai vede in transmisia tv
Nechita se afla lipita de coltul terenului, disparand secunde bune din transmisia tv, in timp ce Romania reia atacul.

4. Apare ca o pisica
Precum o felina infometata in atacul concertat al haitei, Nechita tasneste dupa aproape cinci secunde de stat la colt, pentru muscatura mortala. Apare pur si simplu din coltul terenului ridicand din nou mana, in momentul in care adversara care trebuia sa o marcheze iese disperata la Neagu.

5. Prinde mingea, se uita si gandeste
Cu cinci secunde ramase din meci, Nechita prinde mingea, se uita in fata si gandeste, dandu-si seama ca este plasata intr-un unghi destul de prost din care o aruncare ar fi fost cel mai probabil deviata de portarul adversr.

6. Doua secunde pentru golul victoriei
In ciuda presiunii timpului, Nechita decide sa avanseze cat se poate spre o pozitie mai buna la semicerc. Observand imaginile 5 si 6 se vede cat avanseaza ea de la punctul initial: in jur de 3 metri. Face cativa pasi mari si consuma o secunda. Ceasul arata 69:56. Ajunsa intr-o pozitie ideala, suteaza, iar mingea intra in plasa la 69:57. Cat sange rece sa ai sa faci asa ceva? Cati s-ar fi grabit sa scape de minge, sa inchida ochii si sa traga din prima? Probabil, multi. Nu si Nechita, care a jucat aceasta faza magistral. Bile. Bile mari. 

7. Bucurie neverosimila
Nechita se bucura pentru victorie dupa ce a alergat tot terenul inapoi spre banca tehnica. A fost o faza mult prea grea pentru daneze, o faza de echipa finalizata de Nechita cu stil de mare jucatoare. Bucuria calificarii a fost neverosimila, iar Nechita a avut putere sa se bucure, desi emotiile acestui meci au fost atat de mari incat la final nu stiai ce sa mai faci.



Ce "bile" a avut Nechita! Finalul de meci in sapte imagini