Box

Gennady Golovkin l-a spulberat pe Kell Brook cu un KO in runda a 5-a

Kazahul Gennady Golovkin si-a aparat cu succes cele patru centuri mondiale pe care le detine la categoria mijlocie in fata challengerului britanic Kell Brook in fata unei arene 02 Arena din Londra ostila.

Antrenorul lui Brook a aruncat prosopoul oprind masinaria de aruncat pumni numita Ghennadi Golovkin intr-un moment in care britanicul fusese pus sub o presiune uriasa.

Inca din prima runda Golovkin s-a aruncat asupra adversarului si l-a indoit serios pe acesta cu o serie de lovituri puternice.

Brook a incercat sa echilibreze disputa in runda secunda, reusind la randul sau cateva lovituri printre care un upercut si un croseu in plina figura care au ridicat in picioare sala.

Golovkin nu s-a dezis de planul sa ofensiv si in cele din urma l-a invins prin KO tehnic, antrenorul lui Brook aruncand prosopul in ring spre finalul rundei a 5-a. Brook mai vedea doar cu ochiul stang in acel moment, dreptul fiind puternic insangerat.

"Am promis un mare meci pentru ca Brook este un luptator urias, dar imi pare rau, dar aceasta nu este categoria lui. Il respect pentru ca este un luptator bun, dar nu este atat de puternic si n-am simtit deloc loviturile lui. Pentru el este finalul, este terminat", a spus Golovkin.

Kazahul a mai declarat ca este interesat de un meci pentru unificarea centurilor la categoria mijlocie si l-a nominalizat pe Billy Joe Saunders, cel care detine in acest moment centura WBO, singura care ii mai lipseste luli Golovkin.

Acesta le are de gat pe cele in versiune WBA, WBC, IBF si WBO.

"Sunt devastat. In runda a doua mi-a spart ochiul. Golovkin este un campion infricosator, dar eu as mai lupta si a doua oara cu el", a declarat la randul sau Brook.

Golovkin ajunge la 36 de victorii in cariera de pugilist profesionist dintre care 33 inainte de limita.

Pentru Brook este prima infrangere dupa 36 de victorii (32 KO).



Gennady Golovkin l-a spulberat pe Kell Brook cu un KO in runda a 5-a