Box

Cosmarul lui Lucian Bute a pierdut una dintre centurile mondiale

Britanicul Carl Froch a fost deposedat de una dintre centurile mondiale pe care o avea in posesie dupa ce nu a mai urcat de un an in ring.

WBA i-a retras lui Froch titlul mondial la categoria supermijlocie dupa ce acesta nu a mai boxat de la lupta a doua impotriva lui George Groves, in mai 2014 pe stadionul Wembley.

Froch a incercat in ultimele 12 luni o lupta cu mexicanul Julio Cesar Chavez in Las Vegas, dar din cauza unei accidentari nu a mai urcat in ring.

Astfel, centura mondiala WBA la supermijlocie va fi pusa la bataie sambata noapte in lupta dintre Fedor Chudinov si Felix Sturm, meci care va avea loc in Germania.

Froch l-ar putea reintalni la finalul anului pe americanul Andre Ward, meci care ar putea avea loc drept revansa pentru infrangerea britanicului din 2011. Pana atunci Ward il intalneste pe Paul Smith, un pugilist originar din Liverpool, in data de 20 iunie.

Chiar si asa, Froch ramane cu centura mondiala IBF la categoria supermijlocie, centura care pana in 26 mai 2012 i-a apartinut lui Lucian Bute.



Cosmarul lui Lucian Bute a pierdut una dintre centurile mondiale