Motociclism

Simoncelli si Spies despartiti de noua miimi in calificarile de la Assen

Batalie apriga pentru prima pozitie a grilei de start in Grand Prix-ul Olandei intre italianul Marco Simoncelli si americanul Ben Spies. Castig de cauza a avut in cele din urma pilotul echipei Gresini Honda.
La capatul a 60 de minute extrem de intense, Simoncelli a fost cronometrat in 1:34.718, timp care l-a pozitionat pe italian la doar noua miimi de secunda in fata lui Spies.

Prima linie a grilei de start a fost completata de australianul Casey Stoner (Honda), care a fost inregistrat in 1:35.008.

Al patrulea timp in calificarile de la Assen i-a apartinut campionului mondial Jorge Lorenzo (Yamaha), urmat de italianul Andrea Dovizioso (Honda) si britanicul Cal Crutchlow (Tech 3 Yamaha).

Desi are la dispozitie incepand din aceasta runda un Ducati complet imbunatatit, Valentino Rossi nu a reusit sa urce mai sus de locul al 11-lea.

In fata lui Rossi s-au clasat cehul Karel Abraham (Ducati), americanii Colin Edwards (Tech 3 Yamaha) si Nicky Hayden (Ducati), dar si francezul Randy De Puniet (Ducati).

Lupta la clasa 125cc a fost apriga pentru intaietate intre spaniolul Maverick Vinales (Aprilia) si francezul Johann Zarco (Derbi), in cele din urma pilotul echipei Blusens Racing impunandu-se pentru 188 de miimi.

Onlinesport


Simoncelli si Spies despartiti de noua miimi in calificarile de la Assen