Motociclism

Stoner in fruntea ierarhiei in ultima zi a testelor de la Losail. Rossi a cazut din nou

Pilotii clasei MotoGP sunt pregatiti pentru startul noului sezon, dupa cele doua zile de teste programate duminica si luni pe circuitul Losail din Qatar, cel care va gazdui etapa inaugurala a Campionatului Mondial. Acesta debuteaza la finalul acestei saptamani pe circuitul Losail din Qatar, toate cele trei curse urmand a fi transmise LIVE pe Onlinesport.ro, duminica, de la ora 18:00.
Dupa ce Dani Pedrosa a stabilit timpul etalon in prima zi, australianul Casey Stoner a urcat la conducere in a doua sesiune, facand practic schimb de locuri cu al sau coechipier de la Repsol Honda.

Fostul campion mondial a terminat cu 1:55.681, fiind mai rapid decat Pedrosa cu 64 de miimi. Singurul care a reusit sa se intercaleze intre pilotii de la Honda a fost americanul Ben Spies. Fostul campion mondial de Superbike, actualmente pilot in echipa de uzina Yamaha, a venit la 549 de miimi in spatele lui Stoner.

Topul cinci pe Losail a fost completat de italienii Marco Simoncelli (Gresini Honda) si Andrea Dovizioso (Repsol Honda). Ultimul pilot care a incheiat in aceeasi secunda cu primul clasat a fost francezul Randy De Puniet (Pramac Racing).

Campionul mondial Jorge Lorenzo s-a chinuit de-a lungul sesiunii si a incheiat doar cu al saptelea timp, spaniolul de la Yamaha fiind mai lent cu peste o secunda in comparatie cu 'cangurul' echipei Honda.

"Nu a fost o zi prea buna pentru mine. Ne-am chinuit sa gasim o setare optima, dar vantul a suflat foarte tare. Vom lucra in urmatoarele zile pentru a imbunatati motocicleta si a ne prezenta in conditii bune la startul sezonului", a spus Lorenzo.

De conditiile meteo solicitante s-a plans si Valentino Rossi, dupa ce 'Doctorul' de la Ducati a incheiat sedinta cronometrat doar cu al 13-lea timp. O secunda si trei zecimi a pierdut Rossi in raport cu Stoner, iar rezultatul este departe de asteptarile multiplului campion mondial.

"Conditiile meteo au fost mult mai dificile decat in prima zi si am avut o noua cazatura cand am iesit putin de pe trasa ideala. Din fericire doar am trantit motocicleta la pamant si nu a fost nimic serios.

"Problema cu adevarat ingrijoratoare este ca am inceput sa-mi pierd forta in umar cu o ora si jumatate inaintea finalului sesiunii si nu am mai putut sa fortez. De acum si pana joi voi face mai multe exercitii specifice si multe masaje, apoi vom vedea ce va fi in antrenamente, calificari si cursa", a spus Rossi.

Onlinesport


Stoner in fruntea ierarhiei in ultima zi a testelor de la Losail. Rossi a cazut din nou