Motociclism

Aprilia exclude revenirea in MotoGP

Constructorul italian Aprilia nu va reveni prea curand pe grila clasei MotoGP a Campionatului Mondial de Motociclism Viteza, dupa cum a delcarat directorul tehnic Luigi dall'Ignia.
Succesul obtinut in 2010 in Mondialul de Superbike atat la piloti, cu Max Biaggi campion, cat si la constructori, a alimentat zvonurile conforma carora motoristul din Noale ar reveni in MotoGP la inceputul sezonului 2012.

Atunci clasa regina a Motomondialului va permite din nou folosirea motoarelor de 1000 cc in locul actualelor propulsoare de 800 cc. Pentru Aprilia lucrurile in acest moment sunt insa clare, constructorul italian ramanand implicat doar in proiectul din Superbike.

"Aprilia este un constructor care a avut succes in toate campioanatele la care a participat. Sa concuram intr-o competitie mondiala precum MotoGP, cu o motocicleta care sa nu fie la nivelul adversarelor noastre, nu ar fi tocmai in conformitate cu cel mai bun spirit pentru o asemenea implicare. Asa ca, in 2012, nu vom fi prezenti alaturi de elita MotoGP", a declarat Luigi dall'Igna pentru revista Motosprint.

Aprilia s-a retras din MotoGP la finalul sezonului 2004, ramanand doar la clasele mici.

Constructorul din Noale a revenit in 2009 in Superbike cu modelul RSV4, care a fost pilotat anul acesta spre titlul suprem de experimentatul italian Max Biaggi.

Onlinesport


Aprilia exclude revenirea in MotoGP