Motociclism

Biaggi: "In 1998 am avut ocazia sa pilotez pentru Sauber in Formula 1"

Prezent joi seara la teatrul Celebrazioni din Bologna, unde revista Motosprint si-a decernat premiile pentru anul competitional 2010, pilotul italian Max Biaggi a dezvaluit ca in 1998 a primit o oferta concreta de a participa in Formula 1.
Campionul mondial en-titre de Superbike a povestit cum a fost chemat de Luca di Montezemolo pentru a efectuat un test privat cu un monopost Ferrari la Maranello, in urma caruia i s-a propus sa piloteze pentru Sauber (n.a. - atunci ca si acum echipa fiind motorizata de Ferrari).

"In 1998 m-a chemat Montezemolo si mi-a propus sa tesez un Ferrari, dupa care el si Jean Todt mi-au facut o propunere: sa pilotez un an pentru Sauber si apoi sa revin la Ferrari ca titular. La acel moment unul dintre pilotii echipei Sauber era Jean Alesi si m-am gandit cum as putea sa concurez alaturi de un asa bun competitor...", a spus Biaggi, dupa cum informeaza Corriere dello Sport.

Biaggi avea la vremea respectiva un imens capital de imagine in Italia si nu numai, dupa ce castigase nu mai putin de patru titluri mondiale la clasa 250cc a Motomondialului de Viteza. 'Mad Max' a facut in 1998 trecerea la categoria regina 500cc, unde a castigat inca de la prima cursa pe un model Honda preparat de echipa Elf Kanemoto.

In alta ordine de idei, 'Imparatul Roman' pastreaza misterul cand vine vorba despre o posibila intoarcere in MotoGP: "Ma simt foarte bine in Superbike, dar las deschisa orice posibilitate".

Onlinesport


Biaggi: "In 1998 am avut ocazia sa pilotez pentru Sauber in Formula 1"