Motociclism

Stoner s-a impus la Phillip Island pentru al patrulea an consecutiv

'Cangurul' Casey Stoner a fost de neoprit pe circuitul de casa de la Phillip Island, pilotul echipei de uzina Ducati castigand, duminica, Marele Premiu al Australiei pentru al patrulea an la rand.
Pornind pentru a treia oara din pole position in acest sezon, Stoner a condus in totalitate cursa de la Antipozi, impunandu-se la final in fata spaniolului Jorge Lorenzo cu un avans de 8.598 secunde.

Pentru Stoner este a 21-a victorie la MotoGP si a 25-a din cariera, campionul mondial din 2007 castigand in acest trei din ultimele patru curse, la Aragon, in Japonia si acum in Australia.

Noul campion mondial al clasei regina a bifat cu aceasta ocazie al 50-lea podium din cariera la MotoGP.

'Doctorul' Valentino Rossi (Yamaha) a completat podiumul, sosind cu o intarziere de aproape 18 secunde in raport cu pilotul pe care il va inlocui din 2011 la Ducati.

Multiplul campion mondial s-a intrebuintat serios pana la finalul cursei pentru a-si apara pozitia a treia in fata americanului Nicky Hayden (Ducati), acesta din urma multumindu-se cu locul patru.

In alta ordine de idei, sanmarinezul Alex De Angelis a castigat cursa clasei Moto 2, cu un avans de 2.172 secunde in fata britanicului Scott Redding. Italianul Andrea Iannone a intregit podiumul, sosind la opt zecimi in spatele ocupantului locului secund.

Campionul mondial Toni Elias nu a fortat, sosind in pozitia a 7-a, la peste 27 de secunde in urma invingatorului.

Spaniolul Marc Marquez si-a consolidat prima pozitie in ierarhia categoriei 125 cc, dupa ce a castigat cu peste sase secunde in fata conationalului sau Pol Espargaro. Sosit al treilea, Nicolas Terol are de recuperat 12 puncte la general in fata lui Marquez, cand au mai ramas doar doua Grand Prix-uri de disputat din acest sezon.

Urmatoarea etapa a Campionatului Mondial este programata, la 31 octombrie, pe circuitul portughez de la Estoril .

Onlinesport: Dumitru Stircu


Stoner s-a impus la Phillip Island pentru al patrulea an consecutiv