Motociclism

Kawasaki a scos la lumina noul model Ninja ZX-10R

Constructorul japonez Kawasaki si-a scos la lumina modelul Ninja ZX-10R, pe care il va folosi in sezonul 2011 al Campionatului Mondial de Superbike.
Pilotii Tom Sykes si Katsuaki Fujiwara au testat, joi, noul model pentru prima data intr-o sesiune publica pe circuitul francez de la Magny-Cours.

"Sunt multumit de acest test deoarece motocicleta este total noua, iar noi concuram impotriva unor modele care au fost dezvoltate de-a lungul a doi sau chiar trei ani. Am reusit sa scot timpi buni pe turul de circuit, un minut si 39 de secunde fiind mai bine decat am scos in cursele din acest an", a declarat Sykes.

Modelul Ninja ZX-10R are un motor de 998 cc, cu patru cilindrii in linie si un total de 16 valve, cate patru pentru fiecare cilindru in parte. Spre deosebire de precedentele modele, ZX-10R a scazut in greutate, cantarind doar 198 de kilograme.

Ca element inovator, Kawasaki propune pentru noul model sistemul KIRB (Kawasaki Intelligent anti-lock Break System) si S-KTRC, un sistem revolutionar care permite un mai mare control asupra rotii spate pe suprafete cu aderenta scazuta.

Pretul unui astfel de model pentru strada variaza intre 13.799 si 14.799 de dolari, la acesta din urma intrand sistemul ABS ca optiune suplimentara.

Kawasaki Ninja ZX-10R concureaza in Campionatul Mondial de Superbike impotriva Honda CBR 1000 RR, Yamaha R1, Suzuki GSX-R1000, BMW S1000RR sau Aprilia RSV4, la ghidonul acesteia din urma italianul Max Biaggi cucerind in 2010 titlul suprem.

In clasamentul constructorilor, Kawasaki a ocupa ultimul loc, cu 113 puncte. Cel mai bun rezultat al sezonului 2010 a fost adus de britanicul Tom Sykes in a doua alergare de la Imola, cand a terminat pe locul 4 dupa ce a plecat din superpole.

Onlinesport


Kawasaki a scos la lumina noul model Ninja ZX-10R