Motociclism

Rossi impresioneaza la Sepang

Fara grija indeplinirii obiectivului in finalul sezonului, italianul Valentino Rossi arata pe zi ce trece ca se simte din ce in ce mai bine la ghidonul motocicletei sale Yamaha. 'Doctorul' a stabilit, vineri, cel mai bun timp in primele antrenamente ale Grand Prix-ului Malaysiei de la Sepang.
Pilotul echipei de uzina Yamaha a oprit cronometrul la 2:02.724, devansandu-l cu 109 miimi de secunda pe conationalul sau Andrea Dovizioso de la Honda.

Al treilea s-a clasat virtualul campion mondial din 2010, spaniolul Jorge Lorenzo (Yamaha) pierzand doar 174 de miimi in raport cu Rossi.

In conditiile absentei din Malaysia a ibericului Dani Pedrosa, aflat in perioada de recuperare dupa accidentul suferit la Motegi, Lorenzo are nevoie doar de o clasare in top zece duminica pentru a deveni matematic campion mondial al clasei MotoGP.

Australianul Casey Stoner a incheiat sesiunrea cronometrata de vineri cu al patrulea timp, 'cangurul' de la Ducati cautand la Sepang a treia victorie consecutiva.

Clasare meritorie pentru tanarul spaniol Alvaro Bautista, care a incheiat cele 60 de minute cu al cincilea timp, aducand modelul Suzuki la 614 miimi de secunda in raport cu Valentino Rossi.

La polul opus s-a situat americanul Nicky Hayden, fostul campion mondial aflat in prezent la Ducati nereusind sa urce mai sus de locul 15, penultimul la clasa regina.

Armada spaniola a monopolizat primele locuri la 125

Nu mai putin de patru piloti spanioli s-au clasat in fruntea ierarhiei la clasa mezina 125 cc, cu Marc Marquez de la Red Bull Ajo Motorsport Derbi impunand timpul de referinta la 2:14.274.

La 376 de miimi in spatele acestuia a incheiat Pol Espargaro de la Tuenti Racing Derbi, in timp ce Nicolas Terol a fost cel mai bine clasat reprezentant al puternicei grupari Bancaja Aspar Aprilia.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Rossi impresioneaza la Sepang