Motociclism

Biaggi termina in glorie un sezon fabulos de Superbike

Italianul Max Biaggi si-a respectat statutul de campion mondial in Superbike, castigand duminica dupa-amiaza mansa secunda a etapei de la Magny-Cours, ultima din cele 13 runde programate in 2010.
'Imparatul roman' de la Aprilia a reusit o cursa defensiva foarte buna in fata britanicului Cal Crutchlow (Yamaha), pe care l-a intrecut in cele din urma cu un avans de doar 87 de miimi.

Podiumul mansei secunde a fost completat de Michel Fabrizio, italianul de la Ducati depasindu-l in ultima sicana, cu o manevra agresiva, pe reprezentantul gazdelor Sylvain Guintoli (Suzuki).

Plecat din pole position, Crutchlow a obtinut victoria in prima alergare, echipierul de la Yamaha Sterilgarda impunandu-se cu un avans de 3.779 secunde in fata lui Leon Haslam (Suzuki) si a lui Carlos Checa (Ducati).

Max Biaggi a incheiat mansa in pozitia a patra.

Pilotul echipei Aprilia a obtinut la 39 de ani titlul mondial in Superbike, primul dupa cele patru victorii majore obtinute in anii 90 la clasa 250 cc a Motomondialului de Viteza.

Alaturi de modelul RSV 4 pus la dispozitie de Aprilia, Biaggi a reusit un sezon 2010 cu adevarat impresionant, reusind 10 victorii de mansa, 14 clasari pe podium si doua plecari din superpole.

Ajuns in Campionatul Mondial de Superbike in 2007, dupa ce nu a mai gasit niciun angajament in MotoGP, Max Biaggi a concurat in primul an pentru echipa Allstare Suzuki, alaturi de care a obtinut primul succes, dupa care in 2008 a trecut la Ducati Sterilgarda unde nu a reusit sa se impuna ca pretendent in lupta pentru titlu. 'Corsarul negru' a revenit incepand cu 2009 alaturi de prima dragoste, colaborarea cu Aprilia dovedindu-se extrem de productiva.

Constructorul din Noale a obtinut titlul mondial al constructorilor, adunand un total de 471 de puncte. Pe doi au terminat rivalii italieni de la Ducati, cu 424 de puncte, in timp ce Suzuki (412 puncte) a castigat batalia nipona cu Yamaha (352 puncte) si Honda (313 puncte). Germanii de la BMW au incheiat pe sase, cu 201 puncte, in timp ce Kawasaki a incheiat plutonul, cu 113 puncte si un superpole prin Tom Sykes la Imola.

Sezonul 2011 al Campionatului Mondial de Superbike va avea loc la Philipp Island (Australia) in ultimul weekend al lunii februarie.

Onlinesport


Biaggi termina in glorie un sezon fabulos de Superbike