Motociclism

Revenirea lui Rossi sub semnul intrebarii

La mai putin de cinci saptamani de la accidentul suferit la Mugello, pilotul italian Valentino Rossi a urcat din nou in saua unei motociclete Yamaha, un model YZF-R1 de Superbike, dar semnalele transmise de 'Doctor' nu sunt deloc incurajatoare.
"Am efectuat acest test pentru a vedea cat mai trebuie sa lucram la recuperare din acest punct inainte. De asemenea am vrut sa vad cum ma descurc pe motocicleta dupa operatia suferita la piciorul drept. Testul in mare a fost pozitiv, dar o cursa de MotoGP inseamna mai mult decat o simpla alergare de acest gen.

"Am resimtit dureri la glezna si genunchi, dar peste toate acestea am observat o lipsa accentuata de forta la umar. Mi-as dori sa revin la Sachsenring, dar este inca prematur sa ma pronunt in acest sens", a declarat Rossi.

Italianul de la Yamaha a parcurs intr-o prima faza un total de 11 tururi, stabilind timpul de referinta la 1:41.000, dupa care, la o a doua iesire pe circuit, cand a parcurs 15 tururi, a oprit cronometrul la 1:38.200.

Dupa aceste rezultate Rossi a adaugat: "Mai avem la dispozitie inca 12 zile in care vom observa starea mea fizica".

In conditiile in care Rossi nu va fi pregatit sa revina in competitie, a doua motocicleta de uzina Yamaha va fi pilotata de japonezul Wataru Yoshikawa, cel care si-a facut deja debutul la Barcelona.

Onlinesport


Revenirea lui Rossi sub semnul intrebarii