Motociclism

Lorenzo in pole position la Barcelona

Aflat pentru a doua oara in acest sezon pe teren propriu, spaniolul Jorge Lorenzo a obtinut, sambata, cel mai bun timp in calificarile Marelui Premiu al Cataluniei, devansandu-l cu peste trei zecimi de secunda pe australianul Casey Stoner.
Liderul campionatului a oprit cronometrul la 1:42.046, suficient pentru a-si trece in cont al 12-lea pole position la clasa regina si al treilea consecutiv in acest sezon, dupa cele obtinute la Silverstone si Assen.

Stoner a reusit sa urce pentru scurt timp la sefia intermediara a timpilor, cu mai putin de trei minute inainte de finalul sesiunii cronometrate, dar 'cangurul' de la Ducati s-a multumit in final doar cu pozitia secunda.

Al treilea timp i-a apartinut francezului Randy De Puniet de la LCR Honda, acesta reusind pentru al treilea Grand Prix la rand sa ocupe un loc in prima linie a grilei de start, dupa ce la Silverstone si Assen a fost chiar al doilea.

In afara primei linii au ramas Dani Pedrosa (Honda), Ben Spies (Yamaha) si Andrea Dovizioso (Honda), in timp ce veteranul Loris Capirossi a fost din nou cel mai bine pozitionat pilot al echipei Suzuki.

Tinerii debutanti Aleix Espargaro (Ducati), Marco Simoncelli (Honda) si Alvaro Bautista (Suzuki) au completat topul zece, pentru ca americanii Colin Edwards (Yamaha) si Nicky Hayden (Ducati) sa nu-si gaseasca ritmul optim pe Circuit de Catalunia.

La revenirea in pista, italianul Marco Melandri a fost inregistrat doar cu al 14-lea timp, penultimul pe grila, fiind cu o secunda si jumatate mai lent decat Lorenzo.

Doar 15 motociclete au participat in calificarile clasei MotoGP.

Nu acelasi lucru se poate spune si despre categoria mezina, unde nu mai putin de 32 de motoare s-au aliniat la start.

Cel mai bun timp i-a apartinut spaniolului Marc Marquez de la Derbi care, cu 1:50.543, l-a devansat pe conationalul sau Pol Espargaro cu 266 miimi de secunda.

Prima linie pentru grila de start a cursei de duminica a fost completata de britanicul Bradley Smith si spaniolul Nicolas Terol, ambii fiind coechipieri la echipa Bancaja Aspar Aprilia.

Tot sambata dupa-amiaza este programata si sedinta de calificari a clasei Moto2.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Lorenzo in pole position la Barcelona