Motociclism

Lorenzo s-a impus detasat la Silverstone

In absenta 'Doctorului' Valentino Rossi, spaniolul Jorge Lorenzo (Yamaha) a facut legea, duminica, pe traseul de la Silverstone, castigand fara probleme Grand Prix-ul Marii Britanii.

Plecat din pole position, Lorenzo nu a avut emotii decat in primele viraje, cand a fost depasit de conationalul sau Dani Pedrosa (Honda).

Acesta din urma a gresit intr-un viraj, suficient pentru a-i deschide calea lui Lorenzo spre a treia victorie a sezonului.

Ibericul s-a impus cu un avans de peste sase secunde in fata italianului Andrea Dovizioso (Honda), podiumul fiind completat de americanul Ben Spies (Tech 3 Yamaha), campionul mondial de Superbike din 2009 fiind la cea mai buna clasare in MotoGP.

Cei doi echipieri de la echipa de uzina Ducati, Nicky Hayden si Casey Stoner, au incheiat in afara podiumului, in timp ce francezul Randy De Puniet s-a clasat doar al saselea, desi a pornit al doilea pe grila de start.

Clasat pe un dezamagitor loc opt, Pedrosa a pierdut locul secund in ierarhia generala, fiind devansat de coechipierul sau Dovizioso. Lider detasat este Lorenzo, cu 115 puncte, spaniolul fiind la adapostul a 37 de puncte.

In alta ordinea de idei, francezul Jules Cluzel (Suter) s-a impus pentru doar 57 miimi de secunda in fata elvetianului Thomas Luthi (Moriwaki) in cursa clasei Moto2

Podiumul la categoria motocicletelor de 600 cc a fost completat de spaniolul Julian Simon.

Afacere iberica la clasa mezina, Marc Marquez impunandu-se in fata lui Pol Espargaro, ambii de la Derbi, pentru 2.5 secunde. Britanicul Bradley Smith (Aprilia) a fost al treilea, spre bucuria fanilor din tribune.

Urmatoarea etapa a Campionatului Mondial este programata pe 26 iunie in templul vitezei de la Assen (Olanda).

Onlinesport: Dumitru Stircu



Lorenzo s-a impus detasat la Silverstone