Motociclism

Pedrosa triumfa la Mugello in fata lui Lorenzo

Spaniolul Dani Pedrosa s-a dovedit a fi cel mai bun pilot al clasei MotoGP pe circuitul Mugello, ibericul de la Honda triumfand, duminica, in Marele Premiu al Italiei.
Plecat din pole position, Pedrosa a reusit sa impuna ritmul in fata liderului clasamentului pilotilor, Lorenzo multumindu-se in final cu locul secund, la peste patru secunde in spatele fostului sau rival de la 250cc.

Podiumul a fost completat de italianul Andrea Dovizioso (Honda), care a adus astfel un gram de bucurie publicului italian, mahnit de accidentarea suferita de marele campion Valentino Rossi in antrenamentele libere de sambata.

Fostul campion mondial Casey Stoner (Ducati) a incheiat in pozitia a patra, reusind sa se impuna la fotografie in fata italianului Marco Melandri (Honda).

In imediata apropiere a celor doi s-a clasat francezul Randy De Puniet (Honda), pentru ca americanul Ben Spies (Yamaha) sa fie al saptelea.

Lorenzo si-a consolidat pozitia de lider la general dupa aceasta a patra cursa a sezonului, cu un total de 90 puncte, in pozitia secunda urcand Pedrosa, cu 65 puncte.

In conditiile indelungatei absente de pe circuit a italianului Rossi, cei doi iberici sunt principalii pretendenti la titlul mondial din acest sezon.

Moto2

Andrea Iannone a inaltat steagul Italiei pe cel mai inalt catarg la finalul cursei clasei Moto2, reprezentantul gazdelor impunandu-se cu un avans de aproape trei secunde in fata spaniolului Sergio Gadea.

Podiumul a fost intregit de un alt italian, Simone Corsi, care a castigat pozitia a treia dupa un duel sustinut cu elvetianul Thomas Luthi.

Desi a sosit pe patru, ibericul Toni Elias este lider la general, cu 74 puncte, fiind urmat la 19 puncte de japonezul Shoya Tomizawa.

125cc

Tripla spaniola la clasa mezina, Marc Marquez (Derbi) castigand pentru doar 39 miimi de secunda in fata lui Nicolas Terol (Aprilia).

Duelul celor doi a fost arbitrat pana pe ultimii metri de Pol Espargaro (Derbi) si Bradley Smith (Aprilia), cei patru din frunte fiind despartiti la final de doar 161 miimi.

La general lider se mentine Terol, cu 85 puncte, acesta fiind urmat de Espargaro, cu 79 puncte.

Urmatoarea etapa a Motomondialului de Viteza este programata pe 20 iunie, gazda Marelui Premiu al Marii Britanii fiind circuitul de la Silverstone, care inlocuieste din acest an clasicul traseu de la Donington Park.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Pedrosa triumfa la Mugello in fata lui Lorenzo