Motociclism

Dubla pentru Elias: victorie si primul loc la general

Pilotul iberic Toni Elias a triumfat, duminica, in cursa clasei Moto 2 din cadrul Grand Prix-ului de Motociclism Viteza al Frantei, echipierul de la Gresini devenind in urma acestui succes noul lider al clasamentului general.
Elias l-a devansat la final pe conationalul sau Julian Simon cu o secunda si 336 miimi, pe ultima treapta a podiumului terminand italianul Simone Corsi, sosit la 2.831 secunde.

Din pole position a plecat americanul Kenny Noyes, dar Elias a avut un start de cursa fulminant, instalandu-se pe prima pozitie inca din primul viraj.

Alex Debon a revenit asupra lui Elias, trecand in fruntea cursei, pentru a fi mai apoi semnalizat cu drapel negru pentru start anticipat.

Elias a revenit la conducere in turul trei din cele 26 programate, pentru a-i ceda prima pozitie francezului Jules Cluzel.

Mai multe cazaturi si iesiri in decor au bulversat ierarhia in plutonul cursei Moto2, printre victime numarandu-se Cluzel, Alex De Angelis, Shoya Tomizawa sau Raffaele De Rosa.

Abandonurile de mai sus i-au deschis lui Elias calea libera spre o noua victorie, pe urmele sale lansandu-se doar Julian Simon. Cei doi s-au duelat de la distanta, fara a se angaja intr-o lupta roata la roata, pentru ca in final victoria sa-i revina lui 'Tiger' Toni Elias.

Fostul pilot al clasei regina a obtinut astfel al 12-lea succes din cariera si al doilea consecutiv la noua categorie Moto2 cu propulsoare de 600 cc.

Succesul de la Le Mans este echivalent pentru Elias cu urcarea pe prima pozitie a ierarhiei generale, cu un total de 63 puncte, in timp ce niponul Tomizawa a ramas la cota 45 puncte dupa abandonul din Franta.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Dubla pentru Elias: victorie si primul loc la general