Motociclism

Espargaro, victorie la Le Mans dupa un duel aprig cu Terol

Spaniolul Pol Espargaro si-a trecut in cont, duminica, a doua victorie consecutiva si a patra din cariera la clasa 125 cc a Motomondialului de Viteza, dupa ce s-a impus in Marele Premiu al Frantei de la Le Mans.
Pilotul de la Derbi s-a impus la capatul unui duel sustinut cu Nicolas Terol, reprezentantul constructorului Aprilia conducand doua treimi din cursa dupa ce a plecat din pole position.

Terol a plecat ca din pusca si s-a instalat la conducere imediat dupa start, in timp ce Espargaro a pierdut locul secund in fata lui Esteve Rabat.

Dupa doar doua tururi Espargaro a revenit asupra lui Rabat, lansandu-se in urmarirea lui Terol. Cei doi au impus un ritm draconic in fata celorlalti competitori, distantandu-se la peste patru secunde.

Cu zece tururi inaintea finalului, Espargaro a trecut de Terol, dar echipierul de la Aprilia a revenit la conducere dupa alte doua tururi.

In cele din urma pilotul Derbi a inclinat balanta in favoarea sa, obtinand a doua victorie consecutiva si a patra din cariera.

Ocupant al locului secund la mai putin de o secunda, Terol se pastreaza lider al ierarhiei pilotilor pentru doar doua puncte in fata lui Espargaro.

Podiumului de la Le Mans a fost completat de Marc Marquez.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Espargaro, victorie la Le Mans dupa un duel aprig cu Terol