Motociclism

Rossi in pole position la Le Mans

Pilotul italian Valentino Rossi va pleca din prima pozitie a grilei de start, duminica, in Marele Premiu al Frantei, dupa ce a fost inregistrat cu cel mai bun timp in calificarile de la Le Mans.
Echipierul de la Yamaha a zdrobit concurenta, fiind cronometrat cu timpul de 1:33.408. Pe pozitia secunda s-a clasat coechipierul lui Rossi, spaniolul Jorge Lorenzo, acesta fiind mai lent cu doar 54 miimi de secunda.

Din ultima pozitie a grilei de start va porni Dani Pedrosa, pilotul de la Repsol Honda oprind cronometrul la 1:33.573.

Cei doi echipieri de la Ducati, Casey Stoner si Nicky Hayden, vor deschide linia secunda la start, fiind asistati din pozitia a sasea de francezul Randy De Puniet (LCR Honda).

Pentru Rossi, 31 ani, este al 59-lea pole position din cariera si primul la Le Mans dupa cinci ani. 'Doctorul' a ratat in ultimii patru ani plecarea din prima linie in Grand Prix-ul Frantei, clasandu-se o data pe locul sapte si de trei ori consecutiv pe pozitia a patra.

In alta ordine de idei, spaniolul Nicolas Terol a reusit sa rupa hegemonia Derbi, obtinand la ghidonul motocicletei sale Aprilia cel mai bun timp in calificarile clasei 125 cc.

Cronometrat cu timpul de 1:43.719, Terol i-a devansat pe Pol Espargaro, Sandro Cortese si Marc Marquez, toti trei piloti pe Derbi.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Rossi in pole position la Le Mans