Motociclism

Lorenzo i-a smuls victoria lui Pedrosa in ultimul tur

Duel iberic de zile mari, duminica, in cursa clasei MotoGP pe circuitul Jerez de la Frontera, in Marele Premiu al Spaniei, Jorge Lorenzo (Yamaha) impunandu-se in fata conationalului sau Dani Pedrosa (Honda). Campionul mondial Valentino Rossi (Yamaha) a completat podiumul.
Plecat din pole position, Pedrosa a reusit sa se impuna in fata lui Rossi, mentinandu-se fara probleme pe prima pozitie pana la intrarea in ultimele doua din cele 27 de tururi programate.

Venit lansat din spate, Lorenzo l-a ajuns si depasit cu usurinta pe Rossi in turul 21, dupa care i-a prins trena lui Pedrosa.

Duelurile celor doi fosti mari rivali de la clasa 250cc au ridicat tribunele in picioare, in doua randuri Pedrosa si Lorenzo fiind foarte aproape de o iesire in decor.

In cele din urma Lorenzo a trecut in frunte, obtinand o victorie nesperata in fata publicului de la Jerez care il propulseaza pe pilotul de la Yamaha pe primul loc in clasamentul general.

Pedrosa si Rossi s-au multumit in final cu prezenta pe podium, 'Doctorul' avand parte de o cursa putin spectaculoasa.

Multiplul campion mondial s-a remarcat la start, cand a urcat doua pozitii, venind in spatele lui Pedrosa, dupa care s-a rezumat la o cursa de asteptare.

Topul cinci a fost completat de cei doi echipieri de la Ducati, americanul Nicky Hayden reusind sa se impuna in fata australianului Casey Stoner.

Fiesta iberica si la clasele inferioare

Spaniolul Toni Elias a obtinut victoria in cursa clasei Moto2, pilotul echipei Gresini impunandu-se pentru doar 190 miimi de secunda in fata niponului Shoya Tomizawa.

In imediata apropiere a celor doi a incheiat si elvetianul Thomas Luthi, topul cinci fiind completat de Yuki Takahashi si Simone Corsi.

Cursa a fost intrerupta dupa doar un tur, dupa mai multe iesiri in decor provocate de o scurgere de ulei pe circuit.

Lider la general se mentine Tomizawa, invingatorul etapei din Qatar avand un total de 45 puncte, cu sapte mai multe decat Elias.

Spectacolul iberic a inceput inca de la clasa mezina, 125cc, unde Pol Espargaro (Derbi), Nicolas Terol (Aprilia) si Esteve Rabat (Aprilia) au monopolizat podiumul.

Dupa o lupta in cinci, Espargaro a reusit in cele din urma sa se desprinda in invingator, in timp ce Terol, ocupantul pozitiei secunde, s-a multumit cu punctele care il mentin la sefia ierarhiei generale.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Lorenzo i-a smuls victoria lui Pedrosa in ultimul tur