Motociclism

Stoner in fata pilotilor Yamaha

Australianul Casey Stoner a stabilit, vineri seara, cel mai bun timp in antrenamentele libere care au deschis pe circuitul Losail din Qatar noul sezon de MotoGP.
Echipierul de la Ducati a oprit cronometrul la 1:55.500, devansandu-l cu 526 miimi de secunda pe spaniolul Jorge Lorenzo.

Al treilea timp i-a apartinut campionului mondial Valentino Rossi, cae a fost mai lent cu 528 miimi fata de principalul sau rival in lupta pentru titlu.

Clasat al patrulea cu cel mai bun rezultat pentru Honda, Andrea Dovizioso a fost cel mai rapid pilot la capitolul viteza de top, italianul fiind inregistrat la finalul liniei drepte din fata boxelor cu 319.1 km/h.

Americaul Nicky Hayden (Ducati) a completat topul cinci, la 1.293 secunde in spatele coechipierului sau, in timp ce Ben Spies, campionul din Superbike, a incheiat antrenamentele pe un meritoriu loc sase.

Debutantul spaniol Alvaro Bautista (Suzuki) a venit pe un excelent loc sapte, in fata francezului Randy de Puniet (Honda) si a finlandezului Mika Kallio (Ducati), topul zece fiind completat de un alt pilot care a primit botezul la clasa MotoGP, spaniolul Alvaro Bautista (Ducati).

In partea a doua a ierarhiei s-au clasat neasteptat Dani Pedrosa (Honda), Colin Edwards (Yamaha) si Loris Capirossi (Suzuki), veteranul italian fiind protagonistul unei spectaculoase iesiri in decor.

Clasamentul celor 17 pozitii a fost completat de Marco Simoncelli (Honda), Aleix Espargaro (Ducati), Marco Melandri (Honda) si Hiroshi Aoyama (Honda), acesta din urma pierzand peste 2.5 secunde in raport cu primul clasat.

Nu mai putin de 41 motociclete s-au aliniat la startul noii clase Moto2 (600cc), cel mai bun timp apartinandu-i san-marinezului Alex De Angelis.

Cu o viteza de top de 269 km/h, fostul pilot de la clasa regina a oprit cronometrul la 2:03.239, devansandu-l cu 595 miimi pe britanicul Scott Redding, pe pozitia a treia clasandu-se spaniolul Julian Simon.

Podium suta la suta iberic in primele antrenamente ale clasei 125cc, Pol Espargaro, Efren Vazquez si Marc Marquez fiind clasati in 374 miimi, timpul de referinta fiind de 2:07.218.

Primele patru pozitii au fost ocupate de motociclete Derbi, prima Aprilia fiind cea pilotata de spaniolul Nicolas Terol, acesta fiind inregistrat cu o intarziere de 1.236 secunde.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Stoner in fata pilotilor Yamaha