Motociclism

Pedrosa in pole position la Le Mans

Pilotul spaniol Dani Pedrosa a obtinut, sambata, cel mai bun timp in calificarile clasei MotoGP contand pentru Marele Premiu al Frantei de la Le Mans, ibericul trecandu-si astfel in palmares al 30-lea pole din cariera si al 12-lea la clasa regina.
Reprezentantul echipei de uzina Honda a obtinut primul pole position al sezonului, devansandu-l pe conationalul sau Jorge Lorenzo (Yamaha) cu doar 5 miimi de secunda.

Australianul Casey Stoner (Ducati) a completat prima linie a grilei de start pentru Grand Prix-ul de duminica, campionul mondial din 2007 avand o intarziere de 75 de miimi fata de timpul etalon stabilit de Pedrosa la 1:33.974.

Campionul mondial Valentino Rossi (Yamaha) nu a reusit decat o clasare pe locul patru, la 132 de miimi in spatele lui Dani Pedrosa, 'Doctorul' fiind urmat in linia secunda de Andrea Dovizioso (Honda) si Colin Edwards (Tech 3 Yamaha).

Sesiunea de calificari a clasei regina a fost marcata de iesirea in decor a italianului Marco Melandri, pilotul echipei Hayete Kawasaki parasind circuitul la jumatatea timpului dedicat sedintei cronometrate. Melandri a revenit pe pista la ghidonul motocicletei de rezerva, obtinand in final locul noua.

Spaniolul Mark Marquez va pleca pentru prima data in cariera din prima pozitie a grilei de start, pilotul de la KTM reusind cel mai bun timp in calificarile clasei 125cc. Cu timpul de 1:47.080, Marquez i-a devansat pe Scott Redding (Aprilia, +0.093), Nicolas Terol (Aprilia, +0.703) si Dominique Aegerter (Derbi, +0.915).

In prim planul actiunii clasei 250cc a revenit duelul dintre Alvaro Bautista si Marco Simoncelli, cei doi animatori ai sezonului 2008 duelandu-se pentru pole. Castig de cauza a avut spaniolul de la Aprilia, Bautista obtinand al doilea pole consecutiv, timpul sau fiind de 1:38.270. Simoncelli a urmat in clasamentul calificarilor la 382 de miimi, in timp ce Hiroshi Aoyama (Honda, +0.412) si Thomas Luthi (Aprilia, +0.526) au completat prima linie).

Cele trei curse ale Grand Prix-ului Frantei se vor desfasura, duminica, pe circuitul Le Mans, cu incepere de la ora 12.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Pedrosa in pole position la Le Mans