Motociclism

Relaxare pentru Rossi in Japonia

Italianul Valentino Rossi a declarat cu o zi inaintea debutului Grand Prix-ului Japoniei de la Motegi ca isi permite sa abordeze cu relaxare cursa nipona, fiind la adapostul unui avans de 87 de puncte in fata lui Casey Stoner.

"Avem prima minge de meci aici la Motegi si cu siguranta voi incerca sa obtin titlul. Ma voi concentra si voi lucra la fel ca in toate cursele sezonului", a spus Rossi.

Cu toate acestea pilotul echipei Fiat Yamaha admite ca relaxarea poate interveni la inceputul weekend-ului. "Cu avansul de 87 de puncte pe care il am este posibil sa am putina presiune pentru cursa si astfel sa incep mai relaxat".

"Daca voi lucra bine vineri si sambata, si vom pregati o motocicleta cu pneuri bune pentru cursa, atunci ma voi decide in privinta strategiei de cursa", a adaugat Rossi.

Capirossi, optimist pentru finalul sezonului. Veteranul italian Loris Capirossi de la echipa Rizla Suzuki se declara increzator in vederea ultimelor patru curse ale anului, considerand ca acestea sunt importante pentru dezvoltarea modelului din 2009.

''Aceste patru curse vor fi foarte importante pentru noi pentru a ne mentine intr-o forma buna si pentru a pregati motocicleta de anul viitor. Stim ca va trebui sa facem multe teste dupa Valencia cu noul motor si ca va trebui sa incercam multe componente noi. Planul pentru sezonul urmator este cu adevarat mare. Sunt optimist inaintea acestor patru curse de final'', a declarat Loris Capirossi, legendarul de acum purtator al numarului 65 in Motomondialul de Viteza.

Hopkins se gandeste la 2009. Aflat la capatul unui sezon dezamagitor alaturi de echipa Kawasaki, americanul John Hopkins spera la o clasare buna in cursa de casa de la Motegi, dar cu toate acestea toate gandurile sunt indreptate spre viitoarea stagiune.

''Este o cursa foarte importanta pentru noi aici, fiind un constructor japonez implicat. In acest sezon am avut o serie foarte lunga de accidentari, cu fracturi la deget, lovituri la spate, genunchi si glenza. Vrem sa terminam bine acest an si sa ne indreptam toata atentiea catre urmatorul, cand vom aduce pe pista o motocicleta complet noua'', a spus Hopkins.

Onlinesport



Relaxare pentru Rossi in Japonia