Motociclism

Stoner a corectat recordul circuitului Sachsenring

In tentativa de a-si trece in cont al treilea succes consecutiv, campionul mondial Casey Stoner a stabilit, vineri, un nou record al circuitului Sachsenring, oprind cronometrul la 1:21.582. Vechiul timp etalon ii apartinea spaniolului Dani Pedrosa si fusese realizat in 2006 (1:21.815).
Aflat intr-o forma excelenta dupa victoriile obtinute la Donington Park si Assen, principalul pilot al echipei de uzina Ducati a dominat autoritar primele doua sesiuni de antrenamente libere care au deschis Marele Premiu al Germaniei.

Singurul care a reusit sa tina pasul cu Stoner a fost san marinezul Alex De Angelis, reprezentantul echipei private San Carlo Honda Gresini, clasandu-se la doua, si respectiv patru zecimi in spatele campionului de la Antipozi.

Al treilea in prima sesiune, cu 1:22.617, italianul Valentino Rossi (Yamaha) nu a reusit sa se apropie la mai putin de o secunda in a doua proba cronometrata, devansandu-l cu 142 de miimi pe Dani Pedrosa (Honda), liderul clasamentului general al pilotilor.

In fata celor doi a incheiat americanul Colin Edwards, pilotul echipei Tech 3 Yamaha pierzand 470 de miimi in raport cu Stoner, acesta din urma iesind in decor cu opt minute inaintea finalului sesiunii secunde.

Talmacsi in pole provizoriu la 125

Impulsionat de victoria de la Assen, prima a sezonului, campionul mondial Gabor Talmacsi a deschis gazul la maxim in calificarile clasei mezine instalandu-se in pole position provizoriu dupa prima sesiune cronometrata.

Reprezentantul echipei Bancaja Aspar Aprilia a fost inregistrat cu timpul de 1:26.623, devansandu-l cu trei zecimi pe tanarul britanic Bradley Smith de la Polaris World Aprilia. Dupa ce a impus timpul de referinta in antrenamentele libere, favoritul local Stefan Bradl a cazut in ultimul minut al calificarilor, ramanand astfel pe locul al treilea. Prima linie a fost completata de italianul Simone Corsi de la Jack & Jones WRB.

Pentru romanul Robert Muresan, coechipier cu Bradl la Grizzly Gas Kiefer, ziua a inceput cu un promitator loc 25 in antrenamentele libere, dupa care a urmat o modesta clasare in calificari, tanarul aradean terminand pe 34, la 2.6 secunde in urma lui Talmacsi.

Simoncelli si Barbera in lupta pentru pole la 250

Prima sesiune a calificarilor clasei sfertului de litru a stat sub semnul duelului dintre italianul Marco Simoncelli (Metis Gilera) si spaniolul Hector Barbera (Team Toth Aprilia), diferenta dintre cei doi fiind de doar 181 de miimi.

Liderul clasamentului mondial, finlandezul Mika Kallio (Red Bull KTM), a incheiat pe trei la 637 de miimi, prima linie fiind completat de coechipierul sau, niponul Hiroshi Aoyama.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Stoner a corectat recordul circuitului Sachsenring