Motociclism

Stoner castiga detasat la Donington

Campionul mondial en-titre al clasei MotoGP, Casey Stoner, s-a impus de o maniera categorica in Marele Premiu al Marii Britanii de la Donington Park, trecandu-si in palmares a doua victorie stagionala, dupa cea reusita la Losail in debutul sezonului.

Plecat din pole position, Stoner s-a distantat rapid de principalii sai urmaritori, reusind in final sa-l devanseze cu 5.7 secunde pe italianul Valentino Rossi, in timp ce ibericul Dani Pedrosa a completat podimul, la 8.3 secunde in spatele invingatorului.

In urma acestei etape cu numarul opt, Valentino Rossi ramane lider in ierarhia generala, unde a strans un total de 162 de puncte, fiind urmat de Dani Pedrosa cu 151 de puncte si Casey Stoner cu 117 puncte. Yamaha continua sa detina sefia la constructorilor in fata celor de la Honda, scorul intre cei doi constructori japonezi fiind de 180 la 151 de puncte, cu Ducati pe trei.

Revenirea lui Kallio

Intrecerea clasei 250 cc a prilejuit o frumoasa cursa de revenire din partea finlandezului Mika Kallio, pilotul echipei de uzina KTM castigand cu o diferenta de trei zecimi in fata italianului Marco Simoncelli (Gilera), dupa ce pornise de pe locul 14 al grilei de start.

Spaniolul Alvaro Bautista (Aprilia), pilotul care a plecat din pole position, a completat podiumului, sosind cu o intarziere de 1.2 secunde in raport cu invingatorul. Succesul din Marea Britanie i-a consolidat lui Kallio prima pozitie la general, unde a acumulat o zestre de 131 de puncte, cu Simoncelli pe doi la opt puncte distanta.

Redding, invingator la 15 ani si 170 de zile

Britanicul Scott Redding a izbutit la cei 15 ani ai sai sa-si treaca in cont prima victorie dintr-o cariera inceputa in urma cu opt curse in desertul din Qatar. Al patrulea pe grila de la Donington, tanarul pilot al echipei Blusens Aprilia Junior a urcat rapid in pozitia secunda, profitand mai apoi de iesirea nefortata in decor a italianului Andrea Iannone, aflat in acel moment la conducerea cursei.

Reprezentantul Romaniei, Robert Muresan, a realizat o cursa in ritmul sau obisnuit, terminand pe locul 24, la un tur in spatele invingatorului, dupa ce in urma cu un sezon se clasa pe un excelent loc 16, ramas de atunci etalonul pilotului aradean in Motomondialul de Viteza.

Clasat al doilea in cursa de la Donington, francezul Mike Di Meglio si-a consolidat prima pozitie la general, unde are un avans de 23 de puncte in fata italianului Simone Corsi.

Campionatul Mondial de Motociclism programeaza etapa urmatoare peste doar sase zile, cand TT-ul de la Assen va gazdui Marele Premiu al Olandei.

Onlinesport: Dumitru Stircu



Stoner castiga detasat la Donington