Formula 1

Vettel in pole position la Monza

Germanul Sebastian Vettel a obtinut, sambata, al zecelea pole position al sezonului din 13 posibile, dupa ce a semnat cel mai bun timp in calificarile Marelui Premiu al Italiei. Calificarile de la Monza au fost in direct pe Onlinesport.ro

Pilotul echipei Red Bull-Renault a oprit cronometrul la 1:22.275, devansandu-l cu jumatate de secunda pe britanicul Lewis Hamilton.

Al doilea echipier de la McLaren-Mercedes, Jenson Button s-a clasat pe locul al treilea, urmand a imparti linia a doua la startul cursei cu spaniolul Fernando Alonso.

Dublu invingator la Monza in 2007 cu McLaren si in 2010 cu Ferrari, ibericul nu a reusit sa se implice niciun moment in batalie pentru prima pozitie spre dezamagirea zecilor de mii de tifosi din tribune.

Linia a treia pe grila ii va avea in paralel pe australianul Mark Webber si brazilianul Felipe Massa, in timp ce topul zece al calificarilor a fost completat de reprezentantii echipelor Mercedes si Renault.

Bruno Senna va pleca din pozitia a zecea, dupa ce a prins pentru doar sase miimi de secunde un loc in superpole. Brazilianul a fost singurul dintre cei zece concurenti din ultima parte a calificarilor care a optat pentru varianta medium a pneurilor.

Nicio surpriza la mijlocul plutonului, unde regasim ambele monoposturi Force India-Mercedes, Williams-Cosworth si Sauber-Ferrari alaturi de elvetianul Sebastien Buemi (Toro Rosso-Ferrari).

Ierarhia a fost respectata si in spatele grilei, unde Lotus-Renault, Virgin-Cosworth si HRT-Cosworth au reusit sa se incadreze in limita temporala de 107%.

Marele Premiu al Italiei va fi in direct pe Onlinesport.ro, duminica, incepand cu ora 15:00

Onlinesport



Vettel in pole position la Monza