Formula 1

Vettel a lovit zidul de beton in timpul antrenamentelor de la Istanbul

Pilotul german Sebastian Vettel a iesit violent in decor, vineri dimineata, in primele antrenamente libere ale Marelui Premiu al Turciei de la Istanbul si astfel oficialii au scos steagurile rosii neutralizand sesiunea.
Campionul mondial a pierdut spatele monopostului sau Red Bull-Renault in virajul cu numarul opt si a lovit violent zidul de beton aflat pe marginea circuitului.

Germanul rula cu peste 250 km/h intr-o zona de maxima acceleratie cand a 'muscat' cu roata dreapta spate o zona de iarba uda si a fost imediat aruncat in exterior.

Accidentul provocat de Vettel a dus la neutralizarea sesiunii cronometrate, cand mai erau doar 28 din cele 90 de minute programate. Echipierul de la Red Bull-Renault a parasit nevatamat cockpitul monopostului sau si a luat drumul boxelor intr-o masina oficiala.

De retinut ca primele antrenamente libere de la Istanbul au debutat si s-au desfasurat in conditii de pista uda, ploaia luand cu asalt circuitul de pe malul Bosforului.

Sesiunea a fost reluata sub steag verde dupa zece minute de neutralizare, pilotii mai avand la dispozitie doar 18 minute pana la finalul sedintei de antrenamente libere.

Onlinesport


Vettel a lovit zidul de beton in timpul antrenamentelor de la Istanbul