Formula 1

Campionul Vettel conduce in primele teste cu Pirelli

Dupa cateva zile de relaxare in care a avut timp sa savureze victoria din sezonul 2010, campionul mondial Sebastian Vettel a revenit acolo unde se simte cel mai bine, in cockpitul monospotului sau Red Bull-Renault, tanarul german stabilind cel mai bun timp in prima sedinta oficiala de teste cu noile anvelope Pirelli.
Cu timpul de 1:40.816, Vettel s-a pozitionat in fruntea ierarhiei, performanta obtinuta cu pneurile Pirelli fiind cu o secunda si jumatate mai slaba decat timpul de pole reusit, sambata, cu Bridgestone in calificarile pentru Grand Prix-ul din Abu Dhabi.

Brazilianul Felipe Massa (Ferrari) a incheiat al doilea, la 52 de miimi in spatele lui Vettel, in timp ce polonezul Robert Kubica a fost al treilea la volanul monopostului sau Renault.

Aflat de serviciu in locul conationalilor sai Lewis Hamilton si Jenson Button, pilotul Gary Paffett a acoperit cele mai multe tururi - 49 la numar - in incercarea de a furniza cat mai multe informatii despre noile pneuri pentru echipa McLaren-Mercedes. Locul cinci pentru Paffett la finalul zilei de vineri.

Al saptelea in clasamentul timpilor, spaniolul Jaime Alguersuari de la Toro Rosso a fost primul pilot care a iesit pe circuit cu noile gume Pirelli, timpul sau fiind mai slab cu 1.8 secunde in raport cu performanta impusa de Vettel.

In continuare monoposturile Virgin, Lotus si Hispania au fost cele mai lente de pe circuit, Timo Glock, Heikki Kovalainen si Pastor Maldonado pierzand peste cinci secunde fata de lider.

Testele Pirelli de la Abu Dhabi continua vineri dupa-amiaza cu o noua sedinta de trei ore si jumatate.

Onlinesport


Campionul Vettel conduce in primele teste cu Pirelli