Formula 1

Ferrari isi recunoaste greseala de strategie

Ferrari si-a recunoscut eroarea de strategie din Marele Premiu de la Abu Dhabi, cand l-a trimis mai devreme la boxe pe Fernando Alonso, monit de Mark Webber, pentru ca Vettel sa ramana pe pista tururi bune si sa devina campion mondial. Presedintele Luca Cordero di Montezemolo a declarat ca "aceasta nu a fost greseala lui Alonso", insa cele interesante declaratii vin de la directorul sportiv Stefano Domenicall.
"Daca Alonso nu a castigat titlul, nu a fost din cauza lui. A reusit un sezon extraordinar", a spus Montezemolo. "Suntmandru de Ferrari, chiar daca am pierdut in ultima cursa si am ratat pentru cateva puncte (n.r. patru). Era suficient ca Alonso sa isi mentina pozitia de la start sau sa termine pe locul al patrulea. Din pacate, nu a fost asa, si cred ca Vettel pe durata intregului sezon a avut o masina mai buna. Nu totul a functionat la noi asa cum arfi trebuit, insa nimeni nu credea ca vom place de pe locul intai in ultima cursa sezonului".

Directorul sportiv al Ferrari, Stefano Domenicalli a calificat drept "o deceptie" ceea ce s-a intampat la Abu Dhabi. "Din pacate a iesit rau, nu putem fi multumiti. Vom analiza cu calm ceea ce s-a intamplat, insa stim ce a fost acolo. Masina de siguranta a intrat si a impiedicat unele echipe sa revina in frunte. Suntem tristi, insa trebuie sa tinem capul sus. Suntem Ferrari, ceea ce inseamna ca suntem condamnati sa castigam, iar locul doi este pentru noi o infrangere. Pentru ca suntem in sport, trebuie sa il acceptam".

"Am luat o decizie gresita destrategie din trei motive: ne luptam cu un rival care avea pe pista doua masini, eram preocupati de modul in care se vor comporta pneurile moi si nu am luat in calcuile dificultatea de a depasi alte masini", a explicat Domenicall.

"Acum trebuie sa discutam motivele pentru care am luat aceasta decizie. Si cand pierdem, si cand acstigam o facem ca o echipa. Cursa de la Abu Dhabi a fost probabil cea mai slaba din acest sezon pentru noi. Pe de alta parte, cand pierzi la o mica diferenta de puncte este clar ca titlul nu s-a pierdut aici", a mai spus acesta, subliniind ca la anul Ferrari va face tot ce poate pentru ca la anul sa aiba cea mai buna masina posibila.

Onlinesport F1


Ferrari isi recunoaste greseala de strategie