Formula 1

Hamilton si Webber au dominat primele antrenamente din Coreea de Sud

Mult asteptatul Mare Premiu al Coreei de Sud a debutat, vineri, cu primele doua sedinte cronometrate de antrenamente libere, britanicul Lewis Hamilton (McLaren) si australianul Mark Webber (Red Bull) stabilind timpii de referinta ai zilei. Rezultate: accesati aceasta pagina pentru a consulta timpii oficiali.
Primul pilot care a avut onoarea de a deschide balul la Yeongam a fost finlandezul Heikki Kovalainen (Lotus), iar primul timp inregistrat i-a apartinut spaniolului Jaime Alguersuari, echipierul de la Toro Rosso oprind cronometrul la 2:20.611 pe o pista extrem de alunecoasa.

Actorii principali ai Marelui Circ nu s-au grabit sa-si faca aparitia pe traseu in prima parte a celor 90 de minute dedicate antrenamentelor de debut. In cele din urma Hamilton a impus timpul etalon la 1:40.887, dupa ce a parcurs un total de 15 tururi, devansandu-l cu doar 81 miimi de secunda pe polonezul Robert Kubica (Renault).

Germanii Nico Rosberg (Mercedes) si Sebastian Vettel (Red Bull) au urmat in ierarhie la mai putin de jumatate de secunda in urma primului clasat.

Campionul mondial Jenson Button a completat topul cinci la mare diferenta, britanicul de la McLaren-Mercedes fiind mai lent cu peste o secunda in raport cu Hamilton.

Evolutie buna pentru multiplul campion mondial Michael Schumacher (Mercedes), care a incheiat in pozitia a sasea, la 1.135 secunde in urma primului clasat.

Liderul campionatului Mark Webber a incheiat sesiunea cu al saptelea timp, in timp ce pentru Scuderia Ferrari rezultatele au fost mai degraba dezamagitoare. Locul 12 pentru Felipe Massa (+2.167) si 15 pentru Fernando Alonso (+3.041).

Sesiunea inaugurala a fost lipsita de incidente majore in pofida aderentei scazute si a noutatii circuitului. Bruno Senna (Hispania) a avut o iesire in decor in virajul cu numarul 9, in timp ce Jarno Trulli (Lotus) a intampinat probleme la cutia de viteze acoperind doar 11 tururi.

Webber la sefie in partea secunda

Conditiile de rulare s-au ameliorat considerabil pentru sesiunea a doua si pilotii au imbunatatit performantele, cel mai bun timp apartinandu-i lui Mark Webber (1:37.942).

Fernando Alonso a iesit si el de la cutie ocupand pozitia secunda, la doar 190 de miimi in spatele australianului de la Red Bull.

Podiumul sesiunii a fost completat de Lewis Hamilton, care nu a pierdut mai mult de 337 de miimi.

Robert Kubica s-a mentinut in partea superioara a ierarhiei, cu un timp la 776 de miimi in raport cu Webber, polonezul fiind urmat in clasament de Jenson Button, Felipe Massa si Sebastian Vettel.

Din top zece a iesit Michael Schumacher, germanul de la Mercedes coborand pe 12 la 1.656 secunde.

Marele Premiu al Coreei de Sud continua sambata, cand sunt programate ultimele antrenamente si calificarile (in direct pe Onlinesport de la ora 8), si duminica, atunci cand este programata cursa propriu-zisa (in direct pe Onlinesport de la ora 9).

Onlinesport: Dumitru Stircu


Hamilton si Webber au dominat primele antrenamente din Coreea de Sud