Formula 1

Prost critica revenirea lui Schumacher si il ataca pe german: "E lipsit de modestie"

Fostul campion mondial francez Alain Prost a criticat in termeni duri revenirea lui Michael Schumacher in Formula 1, spunand despre ambitiile germanului ca sunt nerealiste si ca acesta este lipsit de modestie.
"Cand a declarat ca revine in curse cu gandul la obtinerea celui de-al optulea titlu mondial a dovedit ca tinteste mult prea sus si este complet nerealist.

"Ar fi putut sa spuna mai degraba ca a revenit pentru a-l ajuta pe Rosberg sau echipa Mercedes, sau poate pentru ca este prieten cu Ross Brawn. Ar fi fost mult mai usor pentru el in aceasta situatie. Cred ca Schumacher e lipsit de modestie si se considera mult mai puternic decat este in realitate", a spus Prost pentru L'Equipe.

De patru ori campion mondial (19985, 1986, 1989 si 1993), Prost considera ca germanul de la Mercedes cauta doar scuze pentru rezultatele sale slabe din acest an cand vorbeste despre pneuri.

"Pentru mine este o chestiune de varsta in ceea ce-l priveste pe Schumacher si cred ca vina aruncata asupra pneurilor este doar o scuza, pentru ca el intotdeauna s-a adaptat la orice masina si orice tip de anvelopa. Aceasta a fost marea sa calitate. Pur si simplu nu este posibil sa revii in top dupa ce ai stat trei ani pe marggine. Tine pana la urma anatomia omului", a adaugat 'Profesorul'.

In varsta de 55 ani, Alain Prost a obtinut in cariera nu mai putin de patru titluri mondiale, 51 de victorii, 33 de plecari din pole position si 106 podiumuri. Francezul s-a retras din Formula 1 la finalul sezonului 1993, dupa care si-a incercat sansa ca patron de echipa, fara insa a avea prea mult succes cu monopostul Prost Peugeot.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Prost critica revenirea lui Schumacher si il ataca pe german: "E lipsit de modestie"