Formula 1

Democratie totala la Red Bull. Ambii piloti vor fi tratati egal de echipa

Boss-ul echipei Red Bull-Renault, Christian Horner, a declarat ca pilotii Mark Webber si Sebastian Vettel vor avea parte de un tratament egal in ultimele trei curse ale sezonului. Cei doi piloti sunt angrenati in batalia pentru titlul mondial, diferenta dintre ei fiind de doar 14 puncte in favoarea australianului.
"Nu ar fi corect din partea noastra sa-l favorizam pe unul in detrimentul celuilalt. Echipa ii va sustine pe amandoi in egala masura atat cat se poate. Este fantastic sa avem ambii piloti implicati in lupta pentru campionat ", a spus Horner.

Relatia dintre cei doi coechipieri s-a tensionat dupa Marele Premiu al Turciei, unde Vettel l-a acrosat pe Webber in tentativa de a-l depasi pe aceasta, incidentul cu pricina oferind pe tava primele doua locuri echipei McLaren-Mercedes.

Implicarea amandurora in lupta pentru titlul mondial a amplificat tensiunea din jurul celor doi, un alt punct de disputa avand loc la Silverstone, unde masina lui Vettel a fost echipata cu un element aerodinamic nou fata de cea a lui Webber care a ramas la configuratia standard.

Revenind la Horner, acesta a facut si o scurta analiza a noului circuit de la Yeongam, despre care spune ca reprezinta o provocare pentru toate echipele.

"La o privire aruncata asupra desenului circuitului, cu cea mai lunga linie dreapta din campionat, viraje stranse si o sectiune stradala, am putea spune ca va fi dificil pentru noi cu pachetul tehnic pe care il avem acum la dispozitie", a spus Horner.

Grand Prix-ul din Coreea de Sud va fi gazduit, intre 22 si 24 octombrie, de traseul de la Yeongam.

Onlinesport


Democratie totala la Red Bull. Ambii piloti vor fi tratati egal de echipa