Formula 1

Hamilton a dat-o de gard la Suzuka

Cu nervii intinsi la maxim dupa ce a abandonat in ultimele doua curse ale campionatului, britanicul Lewis Hamilton a comis-o din nou in antrenamentele libere din cadrul Marelui Premiu al Japoniei, cand a pierdut controlul monopostului sau lovind violent zidul de protectie.
Din cauza accidentului din prima sesiune a antrenamentelor libere, Hamilton a prins in extremis doar ultimele opt minute ale sedintei de vineri dupa-amiaza, mecanicii reusind intr-o cursa contracronometru sa-i repare monopostul.

"Baietii din echipa au facut o treaba incredibila si astfel am putut participa in ultimele zece minute ale sesiunii secunde. Am pierdut insa foarte mult timp. Chiar si asa, maine va fi o alta zi si se anunta ploaie in timpul calificarilor. Astfel toti vom porni practic de la zero", a spus Hamilton.

Campionul mondial din 2008 a mai declarat ca spera ca incidentul produs vineri sa fie ultimul din acest final de sezon, asumandu-si intreaga responsabilitate pentru acesta.

"Probabil am tras mult prea tare in acea zona a circuitului, unde asfaltul era foarte alunecos. Sper ca acesta sa fie ultimul accident in care mai sunt implicat", a completat britanicul.

Abandonurile din Italia si Singapore l-au facut pe Hamilton sa piarda sefia campionatului, coborand pe locul al treilea, la 20 de puncte in spatele noului lider Mark Webber.

Onlinesport


Hamilton a dat-o de gard la Suzuka