Formula 1

Pilotii se plang de siguranta precara a circuitului de la Suzuka

Readus in calendarul Campionatului Mondial de Formula 1, dupa doi ani in care a fost inlocuit de traseul de la muntele Fuji, circuitul de la Suzuka ramane unul precar cand vine vorba de siguranta.
Veteranul Marelui Circ, Rubens Barrichello, a luat pozitie cu doar o zi inaintea deschiderii Grand Prix-ului Japoniei, spunand despre traseul nipon ca are in continuare multe lacune.

"Acest circuit este la limita si din aceasta cauza mentine nivelul adrenalinei la un nivel foarte ridicat pe toata lungimea sa. Cu toate acestea ramane foarte iubit si apreciat de piloti.

"Lucrarile efectuate in ultima perioada ajuta mult, dar chiar si asa ramane un circuit de moda veche, cu zone putin generoase in afara pistei", a spus Barrichello.

Despre traseul japonez a vorbit si Robert Kubica, pilotul principal al echipei Renault: "Siguranta nu este punctul forte al acestui traseu, dar trebuie sa acceptam conditiile asa cum sunt. Fiecare dintre noi trebuie sa ne asumam realitatea si sa ramanem cat mai mult pe pista".

"Nu stiu daca o posibila ploaie ar face mult mai dificil pilotajul. Suzuka este un circuit dragut prin desenul sau si cred ca o cursa pe uscat ar fi mult mai potrivita datorita virajelor foarte solicitante. Pe primul sector mai ales esti aruncat dintr-un viraj in altul", a adaugat Kubica.

Circuitul de la Suzuka va gazdui la sfarsitul acestei saptamani Marele Premiu al Japoniei, a 16-a etapa a sezonului 2010. Calificarile (sambata) si cursa (duminica) vor fi in direct pe Onlinesport.ro

Onlinesport


Pilotii se plang de siguranta precara a circuitului de la Suzuka