Formula 1

Heidfeld in locul lui De La Rosa pentru restul sezonului

Elvetianul Peter Sauber pare sa-si fi pierdut rabdarea cu veteranul spaniol Pedro De La Rosa, acesta fiind inlocuit cu germanul Nick Heidfeld incepand cu Marele Premiu din Singapore, cursa care se va desfasura pe 26 septembrie.
"A fost o decizie grea si vreau sa-i multumesc lui Pedro pentru profesionalismul de care a dat dovada. Pe Nick il stim foarte bine ca pilot si om, urmand a ne ajuta in evaluarea monopostului nostru", a declarat Peter Sauber.

Profesionist sau mai putin profesionist, De La Rosa a parut mai degraba socat de anuntul ca a fost tras pe linie moarta: "Sunt surprins de hotararea echipei, dar o respect si vreau sa urez tuturor mult succes pentru ultimele curse ale sezonului. Imi doresc sa concurez din nou in sezonul 2011".

La randul sau, Heidfeld, pana acum pilot de teste la Mercedes, a spus: "Sunt extrem de nerabdator sa concurez din nou in Formula 1. Dupa ce am stat pe margine in ultimele luni sunt mai motivat ca oricand sa urc din nou la volan. Pentru mine venirea la Sauber este ca o intoarcere acasa, dupa ce am concurat pentru aceasta timp de sapte ani".

In varsta de 33 ani, Nick Heidfeld a adunat in cariera 169 de curse in Formula 1, avand un pole position si 12 clasari pe podium. Pilotul german a concurat de-a lungul anilor pentru echipele Prost, Sauber, Jordan, Williams si BMW Sauber.

Cel mai bun sezon a fost in 2007, cand a terminat campionatul pe locul 5 la volanul unui monopost BMW Sauber.

Onlinesport


Heidfeld in locul lui De La Rosa pentru restul sezonului