Formula 1

Ferrari ar putea primi sanctiuni suplimentare. Papusarul-sef sta pe tusa

Consiliul Federatiei Internationale de Automobilism se va intruni pe 8 septembrie pentru a hotari daca Ferrari merita sanctiuni suplimentare pentru ordinele de echipa de la Hockenheim. Presedintele FIA, Jean Todt, nu va fi lasat sa prezideze sedinta, el fiind cel care in 2002 a decis cu ordine de echipa o victorie a lui Schumacher in Austria (video la interior). Onlinesport.ro titra in 2002, dupa cursa trucata de Todt, o cronica pe care merita sa o recititi: Todt l-a dispretuit pe Barrichello si a furat placerea fanilor.

Pentru ordinele de echipa ale Ferrari, echipa a fost amendata cu 100.000 de dolari, considerandu-se ca a incalcat regula 39.1din regulament, in acelasi timp netinand seama nici de reglementarile generale.

FIA ar putea decide depunctarea echipei. in urma modului in care Fernando Alonso l-a depasit pe Felipe Massa in timpul MP al Germaniei.

Sedinta Consiliului va analiza pe 8 septembrie, separat, doar acest incident. Initial se anuntase ca problema Ferrari se va lua in discutie intr-o sedinta generala pe 10 septembrie, insa s-a decis o analiza separata, mai ales ca totul se suprapunea cu antrenamentele de la Marele Premiu al Italiei.

Presedinte al FIA este acum Jean Todt, nimeni altul decat maestru al ordinelor de echipa. Ramane in memorie controversa din Austria 2002, orchestrata de Todt pe cand conducea Ferrari. Atunci, Schumacher a fost lasat sa castige exact inainte de start, Barrichello lasandu-l sa treaca in fata la presiunile venite prin radio, dupa ce Todt ii strecurase un biletel lui Ross Brawn in care a cerut mutarea. Barrichello s-a supus, pentru ca inainte cu doua zile Ferrari il anuntase ca ii prelungeste contractul cu doi ani.

Onlinesport


Ferrari ar putea primi sanctiuni suplimentare. Papusarul-sef sta pe tusa