Formula 1

Barrichello: "Numai un nebun nu ridica piciorul de pe acceleratie". Schumacher: "Cine vrea sa treaca de mine, trebuie sa lupte"

Rubens Barrichello si Michael Schumacher au viziuni diferite legate de incidentul nesportiv in care germanul a incercat sa il lipeasca pe fostul sau coleg de la Ferrari de zid, pe linia dreapta a Hungaroringului, precum un sofer complexat care nu vrea sa il lase pe altul mai rapid sa treaca de el, o manevra demna de  soselele din Romania si nicidecum de un pilot de F1.

Rubens Barrichello, cel care a mers roata la roata cu Schumacher, depasindu-l intr-un joc de curaj in care cativa centrimetri in stanga il desparteau de masina germanului si tot cativa centrimetri in dreapta era pandit de zid, a declarat ca manevra septuplului campion mondial nu este deloc una normala.

"Am multa experienta si nu mai un nebun nu lua piciorul de pe acceleratie in acea situatie. Am reusit una dintre cele mai bune depasiri din cariera in fata uneia dintre cele mai oribile manevre ale lui Michael. Unul ca el, care a stat trei ani pe tusa in Formula 1, nu terbuie sa revina si sa faca asa ceva. Nu avea de ce", a declarat Barrichello.

De cealalta parte, Schumi are alta varianta: "Nu ne-am atins, cred ca i-am lasat destul spatiu. Ca pilot ai posibilitatea sa iti schimbi directia o data, si asta am facut. In mod clar, nu era destul loc de depasire. Nu fac cadouri pe pista, nu sunt cunoscut pentru asa ceva. Cine vrea sa treaca de mine, trebuie sa lupte".

"Din punctul meu de vedere, ma indreptam spre interiorul pistei, iar pentru el trebuia sa fie clar ca spatiul de depasire era pe exterior. Nu a ales aceasta varianta", a mai spus Schumacher, adaugand ca viteza lui Barrichello era superioara pentru ca brazilianul avea pneuri mai proaspete. "Rulam cu acele cauciucuri de 55 de tururi, iar el nu avea mai mult de 10 cu pneuri noi".

Onlinesport


Barrichello: "Numai un nebun nu ridica piciorul de pe acceleratie". Schumacher: "Cine vrea sa treaca de mine, trebuie sa lupte"