Formula 1

Jacques Villeneuve ar putea reveni in Formula 1 cu propria echipa

Pilotul canadian Jacques Villeneuve, fost campion mondial în 1997, ar putea reveni în Formula 1 cu propria echipa, aceasta depunând deja la FIA documentatia necesara pentru a obtinul locul 13, ultimul pe grila, în 2011, informeaza motorsport.com, citând revista Auto Moto und Sport.

Villeneuve, în vârsta de 39 de ani, a încercat anul acesta sa revina în F1 cu echipa Stefan GP, dar team-ul sârb nu a primit acceptul din partea FIA pentru a concura.

Zece echipe s-au înscris initial pentru a obtine ultimul loc pe grila de start în 2011. Dintre acestea au fost deja selectate trei, iar Villeneuve Racing si Cypher Group (SUA) se afla printre ele.

Potrivit Auto Motor und Sport, a treia echipa ar fi Epsilon Euskadi din Spania sau fostul team din GP2 Durango (Italia). Echipa ART, a lui Nicolas Todt, fiul presedintelui FIA, Jean Todt, nu a reusit sa faca rost de finantarea necesara participarii în F1 în 2011si 2012, asa ca a iesit din cursa.

Villeneuve Racing ar fi reusit sa depaseasca toate obstacolele si ar fi probat ca beneficiza de infrastructura necesara în Anglia. Staful ar fi bazat pe o parte din personalul care a lucrat pentru Arrows si Super Aguri, în trecut. În acest proiect ar fi implicati si fostii conducatori de la Renault, Flavio Briatore si Pat Symonds, suspendati mai mult timp de FIA, dupa ce s-a dovedit vinovatia lor în scandalul accidentului provocat de Nelson Piquet jr. la Marele Premiu al statului Singapore din 2008, scrie sursa citata.

În acest moment, în Marele Circ sunt 12 echipe, dar ar fi trebuit sa fie 13, însa team-ul USF1 s-a retras în ultimul moment, iar FIA a deschis un nou proces de selectie. Federatia Internationala de Automobilism va lua o decizie privind a 13-a echipa la sfârsitul lunii iulie.

Villeneuve a concurat ultima data în Formula 1 în 2006, la BMW-Sauber, fiind înlocuit de Robert Kubica la mijlocul sezonului.

Mediafax



Jacques Villeneuve ar putea reveni in Formula 1 cu propria echipa