Formula 1

Alonso, furios dupa cursa de la Valencia: "A fost un rezultat manipulat"

Pilotul spaniol Fernando Alonso nu si-a putut ascunde sentimentele negative dupa rezultatul dezamagitor din Marele Premiu al Europei, declarand ca ordinea finala a cursei de la Valencia a fost "manipulata". La doua zile dupa cele petrecute in a 9-a cursa a sezonului, ibericul de la Ferrari este hotarat sa uite cele petrecute si sa mearga mai departe.
"Duminica seara am fost furios pentru tot ce s-a intamplat. Acum insa toata acea suparare s-a transformat intr-o energie pozitiva care ma indeamna sa revin din nou in lupta pentru primele pozitii", a spus Alonso pentru site-ul oficial al Scuderiei Ferrari.

Alonso si oficialii de la Ferrari au tunat si au fulgerat dupa ce britanicul Lewis Hamilton a incalcat regulamentul la intrarea masinii de siguranta pe pista, dar chiar si asa echipierul de la McLaren-Mercedes si-a mentinut locul secund.

In schimb, spaniolul de la Ferrari, ocupant al locului trei in momentul accidentului dintre Webber si Kovalainen, care a dus la neutralizarea cursei, a respectat Safety Car-ul si a terminat in cele din urma pe locul 9.

"Am fost ghinionisti in raport cu intrarea masinii de siguranta pe circuit si aveam nevoie de doar cateva secunde pentru ca rezultatul nostru sa fie altul la final. In acel moment, la cald, am reactionat sub impulsul starilor emotionale care ma incercau, spunand lucruri care au fost interpretate. Dar, toti pilotii care am respectat regulamentul am pierdut in fata celor care l-au incalcat.

"La Silverstone voi incerca sa canalizez toata aceasta energie acumulata in masina si sa incerc sa recuperez tot ce am scapat, la Valencia, dintr-un motiv sau altul", a mai adaugat Alonso.

Pilotul spaniol, dublu campion mondial in 2005 si 2006, ocupa locul cinci in ierarhia pilotilor dupa noua curse, cu un total de 96 de puncte. Lider este britanicul Hamilton, cu 127 puncte.

Urmatoarea intalnire cu Marele Circ al Formulei 1 este programata in intervalul 9-11 iulie pe circuitul britanic de la Silverstone.

Onlinesport


Alonso, furios dupa cursa de la Valencia: "A fost un rezultat manipulat"