Formula 1

Video: Accidentul lui Webber, masina i-a salvat viata

Mark Webber a facut o manevra pripita si a fost protagonistul unui accident care il putea costa viata. Un accident similar a dus la decesul lui Gilles Villeneuve. iata imaginile video cu accidentul lui Webber.




Webber a incercat sa il depaseasca pe Kovalainen pe un tronson drept, numai ca nu a avut loc si l-a lovit din spate pe finlandez. Masina lui Webber a decolat de pe pista si a zburat pe lungime cateva zeci de metri, apoi s-a intors in aer si a lovit cu partea de sus pe asfalt.

Webber s-a trezit plesnit cu capul in jos pe pista, numai ca masina a rezistat bine si nu l-a strivit. Monopostul s-a intors din inertie din noupe roti a lovit gardul de protectie cu nasul.

Gilles Villeneuve amurit in anul 1982 intimpul calificarilor Marelui Premiu al Belgiei,cand de asemenea s-a desprins cu masina de pe traseu. A zburat aproximativ 100 de metri la 220km/h, iar la impact a fost aruncat in gard si murit la spital, cu fractura la coloana vertebrala in zona gatului.

Daca masinile din ziua de astazi nu erau asa de performante in termeni de siguranta, Webber ar fi avut acum exact aceeasi soarta. Asa a iesit pe picioare.

Onlinesport


Video: Accidentul lui Webber, masina i-a salvat viata