Formula 1

Hamilton spulbera hegemonia Red Bull in calificarile de la Montreal

Pilotul britanic Lewis Hamilton (McLaren) a obtinut cel mai bun timp, sambata, in calificarile Marelui Premiu al Canadei de la Montreal, reusind sa-i devanseze pe cei doi echipieri de la Red Bull, Mark Webber si Sebastian Vettel, care au obtinut de fiecare data pole positionul in primele sapte curse ale anului. Calificarile de la Montreal au fost in direct pe Onlinesport.ro Sedinta cronometrata continua pe Forum.

Fostul campion mondial a fost cu adevarat cel mai rapid pilot de pe circuitul Gilles Villeneuve, reusind cel mai bun timp in toate cele trei parti ale sedintei cronometrate, performanta sa imbunatatindu-se gradual.

A inceput cu 1:15.889, pentru a continua cu 1:15.528, in final oprind cronometrul la 1:15.105, un timp impresionant. Webber a incheiat in cele din urma pe locul secund, cu 1:15.373, desi in prima parte a fost al saptelea, iar in a doua al cincilea.

Singurul care a tinut pasul cu Hamilton in primele doua parti a fost Vettel, dar germanul a incheiat cu al treilea timp, urmand a imparti linia secunda la startul cursei de duminica cu spaniolul Fernando Alonso.

Cu o masina evident intarziata in raport cu McLaren si Red Bull, fostul dublu campion mondial a scos performanta maxima din modelul sau Ferrari F10, reusind in final sa-l devanseze pe campionul mondial en-titre Jenson Button.

Surpriza a venit din partea italianului Vitantonio Liuzzi, echipierul de la Force India-Mercedes clasandu-se pe un excelent loc sase pentru gruparea condusa de indianul Vijay Mallya.

Felipe Massa nu a iesit din ritmul obisnuit al ultimelor etape, nici prelungirea contractului cu Ferrari nefiind un stimulent suficient pentru a-l readuce pe brazilian in lupta pentru pozitiile fruntase.

La capitolul dezamagiri campionul calificarilor a fost germanul Michael Schumacher, care nu a reusit sa se califice in superpole. Multiplul campion mondial a incheiat cu al 13-lea timp in partea secunda, urmand a lua startul din linia a saptea.

Marele Premiu al Canadei, a opta cursa a sezonului, va fi transmisa in direct de Onlinesport.ro, duminica seara, incepand cu ora 19.

Onlinesport: Dumitru Stircu



Hamilton spulbera hegemonia Red Bull in calificarile de la Montreal