Formula 1

Webber, primul in calificarile de la Istanbul

Australianul Mark Webber este, fara doar si poate, campionul sezonului in materie de plecari din pole position, echipierul de la Red Bull-Renault stabilind cel mai bun timp in calificarile Marelui Premiu al Turciei. Pentru Webber acesta este al patrulea pole al anului, dupa cele obtinute in Malaysia, Spania si Monaco. Calificarile de la Istanbul au fost in direct pe Onlinesport.ro
Cronometrat in ultima parte a calificarilor cu timpul de 1:26.295, Webber l-a devansat pe britanicul Lewis Hamilton, pe pozitia a treia terminand germanul Sebastian Vettel. Acesta din urma a ratat dubla pentru Red Bull in ultimul tur cronometrat, cand a scapat usor masina de sub control.

Echipa Red Bull a dominat o data in plus sedinta cronometrata pentru stabilirea grilei de start, Vettel avand cei mai buni timpi in primele doua parti, de fiecare data Webber clasandu-se pe pozitia secunda.

In cele din urma australianul a impus timpul de referinta profitand de mica, dar decisiva, eroare a coechipierului sau.

Calificarile au inceput sub semnul dominatiei McLaren, Lewis Hamilton si Jenson Button trecand pe rand la conducere. Forma buna aratat inca din antrenamentele libere s-a concretizat in locul doi obtinut pe grila de Hamilton, acesta impiedicand o noua dubla Red Bull la start.

Dupa un loc trei si un loc sase in primele doua parti, Button a incheiat in cele din urma calificarile pe pozitia a patra, devanasandu-l pe Michael Schumacher.

Septuplul campion mondial a inceput sesiunea cu un loc sapte, pentru a prinde in extremis locul zece in a doua parte. Ajuns cu mare sansa in superpole, Schumacher nu a reusit nici de aceasta data sa se implice in lupta la varf, ocupand in final locul cinci. Sesiunea s-a incheiat pentru german in afara circuitului, dupa o iesire spectaculoasa in decor, ramasa din fericire fara urmari pentru pilot si masina.

Schumacher se poate consola cu depasirea coechipierului sau Nico Rosberg, care a incheiat la mai putin de o zecime pe locul sase. Polonezul Robert Kubica a incheiat pe sapte, urmand a imparti linia a patra la start cu Felipe Massa, triplu invagator pe circuitul de la Istanbul.

Surpriza neplacuta a venit din partea spaniolului Fernando Alonso, care nu a reusit sa se califice in ultima parte. Al noualea dupa primele 20 minute cronometrate, Alonso a incheiat doar cu al 12-lea timp partea secunda, dupa ce a facut o eroare in penultimul tur cronometrat, fiind foarte aproape de o iesire in decor.

Pentru spaniol urmeaza o noua cursa de recuperare, dupa cea de la Monte-Carlo, cand a plecat din spatele grilei.

Cursa de la Istanbul va fi in direct pe Onlinesport.ro, duminica, incepand cu ora 15.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Webber, primul in calificarile de la Istanbul