Formula 1

Iahtul lui Flavio Briatore, confiscat de fiscul italian pentru evaziune fiscala

Fiscul italian a anuntat, vineri, ca a confiscat luxosul iaht "Force blue", folosit de fostul manager al echipei de Formula 1 Renault, Flavio Briatore, sub acuzatia de contrabanda si evaziune fiscala, informeaza AFP.

Iahtul, care se afla în apele portului La Spezia, din nord-estul Italiei, a fost confiscat în urma unui mandat emis de Parchetul din Genova. În momentul confiscarii, Flavio Briatore nu se afla la bord, spre deosebire de sotia sa Elisabetta Gregoraci, si fiul lor, Falco Nathan, în vârsta de doua luni.

Potrivit unui comunicat al fiscului italian, iahtul, sub pavilionul Insulelor Cayman, apare în acte ca apartinând unei societati cu sediul în Insulele Virgine, care i l-a închiriat lui Flavio Briatore. "Însa, s-a dovedit ca singurul si unicul utilizator al acestui iaht este Flavio Briatore", a declarat un agent al fiscului italian.

Potrivit legislatiei UE, la introducerea în zona europeana a unei ambarcatiuni care nu are pavilion european se datoreaza TVA, Briatore având cetatenie italiana si resedinta în Marea Britanie.

Parchetul din Genova a considerat astfel ca "este vorba despre contrabanda", deoarace nu s-a platit TVA în valoare de 4 milioane de euro, la care se adauga neplata accizelor pentru benzina în suma de 800.000 de euro, tinând cont de faptul ca în doi ani iahtul a consumat 700.000 de litri de petrol.

Pentru acest delict, amenda poate fi de doua pâna la zece ori suma taxei neplatite, respectiv între 8 si 40 de milioane de euro.

Mediafax



Iahtul lui Flavio Briatore, confiscat de fiscul italian pentru evaziune fiscala