Formula 1

Fanii lui Schumacher l-au bombardat cu mesaje critice pe Damon Hill

Penalizarea lui Michael Schumacher cu 20 secunde si retrogradarea pilotului german in afara punctelor la Monte-Carlo a starnit o adevarata furtuna printre fanii septuplului campion mondial, multi dintre acestia trimitandu-i e-mailuri critice fostului campion mondial britanic Damon Hill, informeaza The Telegraph.
Hill a contribuit la penalizarea lui Schumacher facand parte, la invitatia FIA, din echipa comisarilor de cursa care au supravegheat Marele Premiu al Principatului Monaco.

Britanicul campion mondial in 1996 alaturi de Williams a fost unul din cei patru comisari care au cerut penalizarea lui Schumacher pentru depasirea neregulamentara a lui Fernando Alonso in ultimul viraj al cursei.

"Mesajele de ura si amenintare au inceput sa vina. Cunosc multi oameni care au incredere in mine cand spun ca am actionat corect, dar din pacate am primit si unele mesaje in care sunt acuzat de prejudiciu", a declarat Hill.

Campionul britanic a mai spus ca se va gandi de doua ori pe viitor inainte sa mai accepte postul de comisar la un Mare Premiu de Formula 1. "Cred ca este mai indicat pentru fostii piloti sa fie doar consultanti ai comisarilor".

FIA a introdus incepand cu acest sezon o noua dispozitie regulamentara prin care un fost pilot de Grand Prix este invitat la fiecare cursa sa faca parte din randul comisarilor de traseu.

Rivalitatea dintre Michael Schumacher si Damon Hill este de notorietate in Formula 1, de multe ori aceasta depasind cadrul curselor la nivel declarativ. In 1994 germanul a castigat primul sau titlu mondial la o diferenta de un singur punct in fata lui Hill, dupa ce l-a scos pe britanic din cursa de la Adelaide cu o manevra kamikaze.

Onlinesport


Fanii lui Schumacher l-au bombardat cu mesaje critice pe Damon Hill