Formula 1

Pole position pentru Webber la Monte-Carlo

Pilotul australian Mark Webber continua seria buna de rezultate, dupa dubla din Spania, cand a reusit pole position si victorie in cursa, echipierul de la Red Bull-Renault reusind cel mai bun timp si in calificarile Marelui Premiu al Principatului Monaco. Marele absent al sesiunii cronometrate a fost spaniolul Fernando Alonso (Ferrari), care nu a reusit sa iasa pe circuit dupa ce si-a avariat monopostul in sesiunea de antrenamente libere programata in cursul diminetii. Rezultatele complete de la Monaco.  Calificarile au fost in direct pe Onlinesport.ro
Webber a reusit o sesiune de calificari foarte buna, fiind singurul dintre competitori care a coborat sub bariera de un minut si 14 secunde pe turul de circuit.

Extrem de calculat, australianul nu a fortat in primele doua parti, terminand prima parte pe locul secund in spatele lui Felipe Massa, pentru ca in a doua parte sa fie cronometrat cu al treilea timp, dupa Nico Rosberg si Massa.

Pilotul de la Antipozi a deschis gazul la maxim in ultimele zece minute, oprind cronometrul la un incredibil 1:13.862, timp mai bun cu jumatate de secunda decat cel reusit de Rosberg in partea secunda (1:14.375).

Pentru Webber este al patrulea pole position din cariera si al doilea consecutiv reusit in acest sezon.

Brazilianul Massa a fost inregistrat cu timpul de referinta dupa primele 20 minute, singurul pilot de la Ferrari prezent pe circuit fiind inregistrat cu 1:14.757.

Al doilea echipier de la Ferrari, Fernando Alonso, a urmarit calificarile din boxa scuderiei italiene, dupa ce in sedinta de antrenamente programata dimineata a lovit monopostul F10 in partea dreapta.

In pofida incercarilor disperate ale mecanicilor de a-l repune pe iberic pe roti, masina nu a mai putut fi reparata la timp si astfel Alonso va pleca in cursa de duminica ultimul, de pe linia boxelor.

In absenta lui Alonso, considerat drept principalul favorit la pole position dupa antrenamentele de joi, Robert Kubica (Renault) a avut o evolutie incantatoare.

Dupa ce a obtinut cel mai bun timp in antrenamentele de sambata dimineata, pilotul polonez a fost foarte aproape de prima pozitie pe grila, terminand al treilea dupa prima parte, al cincilea dupa a doua parte si, in final, al doilea dupa Webber la finalul calificarilor.

Germanul Sebastian Vettel (Red Bull-Renault) a fost departe de forma aratata in debutul sezonului, dar chiar si asa a reusit sa se claseze pe trei, depasindu-l pe Massa in ultimele secunde ale calificarilor.

Locul patru asadar pentru brazilianul de la Ferrari, care a reusit sa fie mai rapid decat britanicul Lewis Hamilton, cel mai bine clasat reprezentant al echipei McLaren-Mercedes.

Nico Rosberg a incheiat pe locul 6, dupa o evolutie apreciabila, tanarul pilot de la Mercedes reusind cel mai bun timp in a doua parte a calificarilor.

Inca o data Michael Schumacher a pierdut batalia directa cu mai tanarul sau coechipier, singura consolare a septuplului campion mondial fiind clasarea in fata lui Jenson Button, castigatorul titlului din 2009.

Al zecelea la finalul primelor doua parti, Button a prins in extremis un loc in superpole, la mare lupta cu mai tanarul Nico Hulkenberg (Williams-Cosworth).

Singurele incidente notabile din timpul calificarilor i-au avut ca protagonisti pe Heikki Kovalainen (Lotus), acesta rasucindu-se pe circuit, si pe Vitaly Petrov (Renault), care a scapat masina de sub control in primul viraj al traseului citadin de la Monte-Carlo.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Pole position pentru Webber la Monte-Carlo