Formula 1

Rezultatele lui Massa sub lupa oficialilor de la Ferrari

Ultimele rezultate obtinute de pilotul brazilian Felipe Massa nu au fost pe placul oficialilor Scuderiei Ferrari, acestia asteptand o evolutie mai buna din partea fostului vicecampion mondial.
"Trebuie sa vedem daca masina actuala este potrivita pentru stilul sau de pilotaj", a declarat Stefano Domenicali, managerul de la Ferrari.

Locul sase ocupat de Massa la finalul Grand Prix-ului Spaniei si absenta combativitatii la pilotul brazilian au ridicat primele semne de intrebare cu privire la capacitatea acestuia de a tine ritmul cu Fernando Alonso.

In legatura cu forma sa slaba, Massa declarat: "Fernando este un pilot foarte bun si cateodata nu stiu ce se intampla cu mine. Uneori nu reusesc sa conduc asa cum imi propun".

Cu doua podiumuri in primele doua curse ale sezononului, Massa nu a mai reusit in ultimele trei Grand Prix-uri sa mai impresioneze, obtinand clasari modeste in Malaysia, China si Spania.

"Felipe a inceput sa se planga de lipsa aderentei si acest lucru nu s-a mai intamplat pana acum in acest sezon. Ca sa fim onesti si Fernando a spus acelasi lucru", a punctat Domenicali.

Ajuns cu sansa pe locul secund la Barcelona si al doilea in ierarhia pilotilor dupa cinci Mari Premii, Alonso a spus: "Sunt bucuros cu pozitia din clasament dar, asa cum am mai spus-o, avem nevoie de patru sau cinci podiumuri consecutive. Cu o clasare pe podium urmata de alte trei curse cu greseli nu vom reusi sa castigam campionatul".

Spaniolul se pastreaza in continuare optimist in pofida diferentelor evidente care separa in acest moment echipa italiana de rivala Red Bull.

"Campionatul este inca lung si vor fi circuite unde ne vom apropia de Red Bull mai mult, dar si trasee, cum a fost la Barcelona, unde va fi dificil sa-i prindem din urma.

"Per total, cred ca avem o masina care ne permite sa luptam pentru campionat", a concluzionat Alonso.

Fernando Alonso este al doilea in ierarhia pilotilor, cu 67 puncte, trei mai putine decat liderul Jenson Button, in timp ce Felipe Massa a adunat doar 49 puncte, fiind la egalitate cu Lewis Hamilton.

Onlinesport


Rezultatele lui Massa sub lupa oficialilor de la Ferrari