Formula 1

Vettel, incantat de obtinerea primului loc in calificarile de la Shanghai

Pilotul german Sebastian Vettel nu si-a ascuns bucuria dupa ce a obtinut cel mai bun timp in calificarile Marelui Premiu al Chinei de la Shanghai. Pentru echipierul de la Red Bull este al treilea pole position consecutiv in acest sezon.
"A fost o sesiune grea, iar pentru mine nu a fost usor deloc. Dimineata Mark a fost mai rapid ca mine, dar am facut unele schimbari si am urmat setarile lui. In ultima parte a calificarilor am avut doua tururi extrem de rapide si am urmat aproape aceeasi trasa ca in 2009. Pana la urma ultimul tur a fost fantastic si astfel Red Bull a obtinut al patrulea pole consecutiv in acest sezon. Am demonstrat ca avem cea mai rapida masina indifirent de circuitul pe care se concureaza", a spus Vettel.

In pofida locului secund obtinut, australianul Mark Webber s-a declarat multumit de rezultatul obtinut. "Sunt multumit de pozitia mea pe grila. Am dat totul pentru pole, dar nu a fost de ajuns, Sebastian fiind putin mai rapid decat mine. Este un lucru pozitiv pentru echipa de mecanici, care a lucrat toata noaptea la descarcarea pieselor ajunse in China cu un ultim avion care a putut decola din Europa".

Al treilea pe grila de start al Marelui Premiu al Chinei, spaniolul Fernando Alonso este increzator ca poate obtine un rezultat si mai bun in cursa de duminica.

"Cred si afirm inca o data ca acesta este rezultatul maxim pe care il putem obtine in acest moment in calificari. Stim ca ritmul de cursa ne avantajeaza putin si ne simtim mai bine avand rezervoarele pline, dar in cazul calificarilor incercam sa maximizam pe cat posibil potentialul masinii. Prefer o cursa pe pista uscata, iar rezultatul va depinde in mare masura de conditiile meteo", a spus Alonso.

Marele Premiu al Chinei va fi in direct pe Onlinesport.ro, duminica, incepand cu ora 10 a diminetii.

Onlinesport


Vettel, incantat de obtinerea primului loc in calificarile de la Shanghai