Formula 1

Alonso, multumit cu locul 4 din Australia

Spaniolul Fernando Alonso a declarat ca este multumit cu locul patru ocupat la finalul Marelui Premiu al Australiei, punctele obtinute la Antipozi in fata lui Sebastian Vettel si Michael Schumacher fiind chiar mai importante decat victoria din Bahrain.
"La un moment dat ma aflam pe pozitia a 22-a in clasamentul cursei si ma gandeam sa obtin cateva puncte. Rezultatul final a fost fantastic pentru echipa si pentru mine de asemenea.

"Am luat 12 puncte in plus fata de Vettel, Michael si alti catia rivali in lupta pentru titlu, asa ca in termeni de puncte pot spune ca a fost o cursa mai buna decat cea din Bahrain, daca facem o comparatie din perspectiva principalilor pretendenti la sefia campionatului", a declarat Alonso.

Al treilea pe grila de la Melbourne, Fernando Alonso a pierdut controlul monopostului sau Ferrari in primul viraj, retrogradand in spatele plutonului. Spaniolul a recuperat rapid ajungand din nou in partea superioara a ierarhiei, rezistand in final cu succes presiunii la care a fost supus de Lewis Hamilton.

Cu un total de 37 puncte, Alonso este liderul ierarhiei pilotilor, fiind urmat la patru puncte de coechipierul sau Felipe Massa. Urmeaza Jenson Button, cu 31 puncte, si Lewis Hamilton, cu 23 puncte.

Onlinesport


Alonso, multumit cu locul 4 din Australia